Отделението за интензивни грижи за новородени в болница Ал Шифа

...
Отделението за интензивни грижи за новородени в болница Ал Шифа
Коментари Харесай

„Ще загубим всички за 5 минути“: Недоносени бебета в кувьози са изложени на риск

Отделението за интензивни грижи за новородени в болница " Ал Шифа " в Газа е изправено пред " голяма злополука ", защото липсват съществени животоспасяващи медикаменти. Има заплаха от спиране и на електрозахранването, съобщи ръководителят на отделението.

Д-р Насер Булбул описа пред Ройтерс, че отделението работи единствено с 10 апарата за изкуствена вентилация. Има и изострен дефицит на съществени медикаменти, в това число антибиотици.

Снимка: Ройтерс

" Всички бебета тук са с тегло под нормата и се нуждаят от денонощни интензивни грижи. Разполагаме с апарати за изкуствена вентилация, само че в този момент седем от тях не работят, тъй като не разполагаме с подобаващите кабели. Така ни остават 10 апарата “, описа доктор Булбул.

Броят на жертвите в Газа доближи 4651, а на ранените 14 245, заяви палестинското здравно министерство

Той насочи апел да бъдат изпратени нужните медицински консумативи за това сериозно поделение.

„ В противоположен случай сме изправени пред голяма злополука. Ако електричеството спре в тези отделения, където има 55 бебета, ще загубим всички в границите на 5 минути ", предизвести лекарят.

Снимка: Ройтерс

Там се намира бебе, което е родено в 26-а гестационна седмица и тежи 880 грама. Майката е била докарана с кола за спешна помощ, откакто къщата до нея е била изумена.

„ Тя беше ориентирана към родилната зала, беше паникьосана. Оценихме положението ѝ и взехме решение, че се намира във фаза на раждане. Роди това бебе и то бе признато в интензивното поделение. Не разполагаме с нужните и съществени животоспасяващи лекарства и по тази причина то беше сложено на уред за изкуствена вентилация през първите пет дни от живота му “, споделя още доктор Булбул.

Малчуганите съгласно тях в никакъв случай не би трябвало да се преглеждат като пионки на арената на бойните дейности

Лекарите от неговия екип лекуват освен новородени, само че и всички деца, които се нуждаят от здравна помощ от към 60 000 души, намерили леговище в болничното заведение.

Снимка: Ройтерс

Организация на обединените нации: Най-малко 120 бебета в кувьози са изложени на риск

И Организация на обединените нации сигнализира за казуса, за който споделя доктор Насер Булбул. От организацията предизвестиха, че животът на минимум 120 новородени в кувьози в лечебните заведения в Газа е изложен на риск. Причината е, че горивото в палестинския анклав е на привършване, написа „ Ал Джазира “.

Едно дете умира на всеки 15 минути, по данни на палестинска организация

" В момента имаме 120 новородени, които са в кувьози, от които 70 са на изкуствено дишане. Изключително обезпокоени сме “, съобщи представителят на УНИЦЕФ Джонатан Крикс.

По данни на Организация на обединените нации на територията на Газа, където живеят 2,3 милиона души, всеки ден раждат към 160 дами.

Снимка: Ройтерс

Острата липса на медикаменти, гориво, вода и потребността от филантропична помощ

Първият ескорт от 20 камиона с филантропична помощ влезе в Газа през граничния пункт „ Рафа “ с Египет в събота, само че Израел продължава да блокира доставките на гориво и електрическа енергия, които са от решаващо значение за действието на лечебните заведения и поддържането на други съществени услуги.

Всички запаси към този момент са раздадени в Газа, сподели за bTV Джонатан Крикс от ''Уницеф''

От 7 октомври насам лечебните заведения се сблъскват с остра липса на медикаменти, гориво и вода освен за хилядите ранени в траялите повече от две седмици израелски бомбардировки след нападението на „ Хамас “, само че и за останалите пациенти.

Тази нощ още 14 камиона с помощи влязоха в Газа от Египет през пункта „ Рафа “.

Снимка: Ройтерс

Нови заповеди за евакуация

Заповедите за евакуация, изпратени до лечебните заведения в северната част на Газа през последните дни, пораждат спомагателни опасения.

Редица страни договарят с терористичната организация за освобождението на дамите и децата

От събота насам палестинците в Газа настояват, че са почнали да получават нови предизвестия от израелските военни да се реалокират от северната част на Газа в южната част, като се прибавя и предизвестието, че в случай че останат на място, може да бъдат разпознати като „ симпатизанти на терористична организация “.

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) съобщи: " Невъзможно е тези претъпкани лечебни заведения да изтеглят безвредно пациентите. Те би трябвало да бъдат предпазени. "

Снимка: Ройтерс

Повече помощи и гориво

Ръководителят на службата за помощ на Организация на обединените нации Мартин Грифитс съобщи, че доставките на гориво са от значително значение за филантропичните цели.

„ Моля ти се направи нещо, с цел да си потегли “, споделила жена му

Освен незабавната потребност от гориво, изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Катрин Ръсел приканва и за резистентен филантропичен достъп в Газа. Тя означи, че от службата за помощ на Организация на обединените нации са съумели да изпратят единствено към 44 000 бутилки питейна вода през граничния пункт „ Рафа “ и никакво гориво.

 Втори ескорт с помощи за Ивицата Газа Снимка: EPA

" При състояние че 1 милион деца в Газа в този момент са изправени пред рецесия, доставката на вода е въпрос на живот и гибел. Всяка минута е от голяма важност ", споделя Ръсел.

В тях се показва, че задачата е ''да се убият допустимо най-вече хора''

„ Нуждите са незабавни и големи - освен от вода, само че и от храна, гориво, медикаменти и съществени артикули и услуги ", прибавя изпълнителният шеф на УНИЦЕФ.

Следете всичко за спора в Близкия изток в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР