Отделението по Вътрешни болести и клинична хематология“ към УМБАЛ Бургас

...
Отделението по Вътрешни болести и клинична хематология“ към УМБАЛ Бургас
Коментари Харесай

Заболяванията на кръвта отново ще се лекуват в Бургас

Отделението по „ Вътрешни заболявания и клинична хематология “ към УМБАЛ Бургас възвърне работата си. От началото на годината то не работеше поради кончината на завеждащия отделението доктор Рибов през месец декември. Хората, страдащи от заболявания свързани с лекуване на кръвта не намираха помощ, а при някои от тях лекуването е жизненоважно и не би трябвало да бъде преустановявано или прекъсвано. Болни се обърнаха за помощ и към омбудсмана на Бургас Тодор Стамболиев. Те са споделили с него, че няма къде да отидат, с цел да им бъдат осъществени съответните операции, а са препращани към Варна. На 16 януари омбудсманът изпрати писмо до Зам. кмета по обучение, опазване на здравето и обществени действия в община Бургас с рекомендация за предприемане на незабавни ограничения по разрешаване на казуса с възобновяване работата на хематологично поделение към УМБАЛ Бургас. Аctualno.com потърси Тодор Стамболиев за повече информация по казуса: “След като дадох гласност на създалата се обстановка, беше извършена среща сред кмета на Бургас Димитър Николов, началникът на Регионалната Здравната каса доктор Христо Добрев и шефът на УМБАЛ доктор Миразчийски в търсене на вид. Постигнато е единодушие за наемане на лица на трудов контракт на по четири часа. Веднага бяха потърсени благоприятни условия, с цел да бъде отворено отделението “.
Днес стана ясно, че отделението работи и болните от рядката болест „ таласемия майор “(при която се постанова промяна на кръвта на няколко седмици), принуждавани да пътуват два и повече пъти за месец до Варна, а и други лица, страдащи от болести, свързани с лекуване на кръвта, към този момент ще се лекуват в Бургас.
„ Изключителна признателност изричам за бързата реакция на кмета на Община Бургас Димитър Николов, който безусловно на идващия ден, откакто алармирах за случая организира нужните срещи и диалози, с цел да се откри излаз от неподходящата обстановка. Благодаря и на Вас, представителите на медиите за дадената публичност по случая!
Заедно успяхме! “, споделя в писмо до медиите Стамболиев.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР