Отделението по педиатрия в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна

...
Отделението по педиатрия в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна
Коментари Харесай

Бум на болни в Горна Оряховица. Педиатрията в болницата е препълнена

Отделението по педиатрия в МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в Горна Оряховица е претъпкано от предходната седмица поради нарасналата заболеваемост от грип и вирусни инфекции, оповестиха от лечебното заведение.

Началникът на отделението доктор Елена Ангелова уточни, че всекидневно дребните пациенти са към 30, като броят на леглата в детско поделение е 20. Допълнително към двата бранша са обезпечени по две кревати, като се чака да се усилят през идващите дни.

Педиатрите регистрират растеж на случаите на затруднения след грипа. Приемат се пациенти от най-различна възраст с бронхеолити, бронхопневмонии и отити. Възпаленията на гърлото и на ухото се съветват наложително с УНГ експерт.
На 18 януари в отделението е постъпило детенце в ранна детска възраст, което е било диагностицирано с изострен миокардит. Медиците незабавно са приложили съответно лекуване и са изпратили детето за лекуване в Детската клиника в УМБАЛ – Плевен.
„ При този пик на вирусните инфекции, малко родители прибягват до самолечение на децата си, те посещават персоналните лекари. За страдание, постоянно затрудненията се развиват бързо при децата. В този интервал, в който имаме повече случаи на тежки затруднения, лекуването продължава и над плануваното в клиничната пътека. Имаме деца, които са с 10-дневен престой в отделението “, разяснява още доктор Ангелова.
Тя увери, че целият екип на Детско поделение е мобилизиран и покрива 24-часово дежурство, като непрестанно разполагаем има доктор. Екипите на Спешна помощ в Горна Оряховица също са разполагаем, в болничното заведение дежури и кабинет по неотложна помощ всяка вечер от 20.00 часа до 8.00 сутринта, както и през почивните и празнични дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР