Отдавна новите MINI не се предлагат с ръчни скорости, но

...
Отдавна новите MINI не се предлагат с ръчни скорости, но
Коментари Харесай

MINI окончателно се сбогува с ръчните скорости

Отдавна новите MINI не се оферират с ръчни скорости, само че в този момент към този момент е публично: бъдещето на марката е единствено в автоматика.

Шефът на марката Стефани Вурст удостовери това, което подозирахме: английският производител няма да предлага ръчни скоростни кутии в бъдещите си артикули.

Освен това компанията възнамерява да се включи в надпреварите с електрически транспортни средства.

По време на автосалона в Мюнхен MINI показаха електрическите разновидности на новите Cooper и Countryman, които наподобяват доста обещаващо, само че все още не се знае какво ще се случи с моделите с вътрешно горене. Ясно е единствено, че всички коли на марката ще получат „ лека “ хибридна помощза понижаване на медните излъчвания.

„ Имах среща с Чарли Купър (внукът на Джон Купър) и на нея се убедих, че MINI има бъдеще в автомобилните спортове. Ще продължим да участваме в тях с електрически коли,но към този момент не мога да кажа тъкмо в коя дисциплинираност, защото не всички нови електрически моторни спортове са сполучливи “, сподели Вурст в изявление за Top Gear.



През август 2023 година MINI алегорично изпрати своите оборудвани с ръчна скоростна кутия модели с представянето на John Cooper Works Bulldog Racing Edition. Той е с 2,0-литров четирицилиндров мотор с турбокомпресор, шестстепенна механична трансмисия, регулируемо KW V3 окачване и 231 к.с.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР