Отдавна не съм се возил на влак, възнамерявам обаче да

...
Отдавна не съм се возил на влак, възнамерявам обаче да
Коментари Харесай

Министър Николай Събев: Трябва да намалим разходите в БДЖ с 30% още тази година

Отдавна не съм се возил на трен, имам намерение обаче да го върша постоянно и аз, и подчинените ми и приятелите ми. Като студент задочник пътувах с нощния трен, беше извънредно, описа за bTV министърът на превоза Николай Събев.

Той разгласи, че прословутата тематика с чаша вино във влака е извадена от подтекста.

За да притеглим хората, би трябвало да създадем условия да се усещат прелестно. Разбира се, че при отворена врата и минусови температури, се получава обледеняване. В един клип, обиколил медиите, бригадата не си е свършила работата, те би трябвало постоянно да минават. Това коства главата на шефа на пътнически транспорти.

Проверихме изискванията за слагане на оптична съгласуваност за бърз интернет, чисти вагони, довеждащи и отвеждащи други транспортни средства до гарите, да се съблюдават разписанията - така ще продаваме и комбинирани билети. Ако в този момент се возят социалнослаби хора, обикновено е да мислим какво би привлякло другите пластове, разгласи министърът.

В рамките на бюджета на БДЖ би трябвало да се оправим с разноските - за 2021-а загубите са 41 млн. лева, които са за сметка на бюджета. Всяка нощ получавам уведомление за произшествията и виждам какъв брой доста повреди има, тъй като хората не се преценяват с разпоредбите.
Разходите за реклама на БДЖ са надменно дребни спрямо други големи и изкуствени разноски.

Трябва да понижим разноските с 30% още тази година.

Още не можем да кажем какъв брой ще коства билетът със аероплан до Скопие. Не сме водили диалози и плановете не са подготвени.

Гроздан Караджов се изрича въз основата на мнението на неговите специалисти. Нашите обещания за мостовете над Дунав са въз основа на европейски планове. Въпросът е по какъв начин да ускорим темпа, тъй че да успеем бързо да осъществим най-много. Започваме предпроектни изследвания, коментир министърът по тази причина какъв брой мостове ще построят в границите на мандата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР