Отдавна е неофициално известно, че серията Galaxy S24 на Samsung

...
Отдавна е неофициално известно, че серията Galaxy S24 на Samsung
Коментари Харесай

Samsung Galaxy S24 ще поддържа сателитна комуникация

Отдавна е импровизирано известно, че серията Galaxy S24 на Samsung ще получи функционалност за изпращане на незабавни известия посредством сателитна връзка. Ново приключване на информация за интерфейса на Galaxy S24 удостовери, че флагманите на Samsung при изключителни обстановки ще могат да изпращат текстови известия посредством спътник.

Екранната фотография на Galaxy S24 демонстрира функционалността за изпращане на незабавни известия. Тя се назовава „ Изпращане на текстови известия при незабавни случаи посредством сателитна връзка “ (Emergency Text via Satellite). В съпътстващия текст Samsung изяснява, че в случай че се обадите на службите за незабавна помощ, когато сте отвън обсег или нямате връзка с мобилна мрежа, Samsung ще ви свърже посредством сателитната мрежа.

Тази функционалност евентуално ще работи по същия метод като в най-новите iPhone-и. Потребителят ще може да изпраща текстови известия с GPS координати до екипите за незабавна помощ. Тази елементарна функционалност би могла да бъде в действителност от решаващо значение при липса на друга връзка. Не е известно дали тази функционалност ще работи на платформите Exynos и Snapdragon, само че е малко евентуално Samsung да не я добави в някой от флагманските си смарт телефони.

Samsung е създала технологията 5G NTN, която предлага двупосочна сателитна връзка. Тя дава отговор на стандартите, избрани от 3GPP, само че функционалността може първоначално да бъде лимитирана до някои пазари и по-късно последователно да се популяризира.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР