Отдавна е добре известно, че ежедневната доза упражнения е изключително

...
Отдавна е добре известно, че ежедневната доза упражнения е изключително
Коментари Харесай

Упражнения, идеални за хора в средна и напреднала възраст

Отдавна е добре известно, че ежедневната доза извършения е извънредно значима за всеки и нужна за поддържане на здравето.

Хората на междинна възраст постоянно имат подозрения по отношение на типа на упражненията, които би трябвало да вършат. Кои форми на физическа интензивност са потребни за хората на междинна и в по-напреднала възраст?

Никога не е прекомерно късно да се измененията. Хората на междинна възраст, които цялостен живот са избягвали физическата интензивност и по разнообразни аргументи желаят да стартират да се грижат за здравето и фигурата си, могат да подобрят физическата си форма и физическото си положение, доколкото това е допустимо.

Важно е обаче упражненията, изпълнявани от тях, да са вярно формирани и съобразени с телесното им тегло и с всички болести или медикаменти, които одобряват.
Затова е целесъобразно да се съветват с доктор, преди да ги стартират. Също по този начин е целесъобразно да се посъветвате с персонален треньор и да започнете с по-малко натоварващи форми на физическа интензивност, като постепенно вървене, като с времето увеличавате интензивността. 

Според Световната здравна организация се предлага на хората в преклонна възраст да правят най-малко 150 минути умерена физическа интензивност седмично, което значи към 21 минути ежедневни извършения. Това в действителност не е доста, а може да донесе редица изгоди за здравето и благосъстоянието.

Какви извършения са подобаващи за хора навършили 60 години?

Упражненията за възрастни хора, които преди не са били доста дейни, са ориентирани най-вече към възстановяване на общата физическа форма, грижа за ставите или облекчение на някои болести. Освен това те са изключително целесъобразни за тези, които са с наднормено тегло.

Упражнения за възрастни хора. Ето някои оферти, които са идеални за хора над 60 години

Ходене



Сред най-простите форми на извършения са ходенето или да вземем за пример скандинавското вървене - маршируване със специфични щеки.
Това е положително начало, в случай че физическата ви форма е слаба или здравословното ви положение не ви разрешава да се занимавате с по-интензивни действия като колоездене или джогинг.
Ежедневните разходки, съчетани със здравословна, лесносмилаема храна, могат да създадат чудеса - както във връзка с външния тип на силуета, по този начин и на положението на целия организъм.

Плуване

 плуване

Плувният басейн също е превъзходен избор за възрастните хора - както за плуване, по този начин и за проведени водни занимания. И двете действия са идеални за хора, които се оплакват от болки в ставите и не желаят да натоварват в допълнение ставите си. Упражненията във вода са потребни за вашето здраве, за гърба ви, облекчават напрежението, занимателни са и също по този начин оказват помощ за понижаване на тежестта.

Йога



Хората над 60 години също могат да практикуват пилатес или йога. Много фитнес центрове оферират специфични класове за възрастни хора, с движение и активност, съобразени с възрастта им.
Йогата е изключително известна измежду възрастните хора - доста релаксиращо, успокояващо и разтягащо упражнение, което по едно и също време укрепва цялото тяло и извайва фигурата.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР