Отдаването под наем или аренда на имоти от държавния поземлен

...
Отдаването под наем или аренда на имоти от държавния поземлен
Коментари Харесай

Имоти от държавния поземлен фонд ще се отдават под наем или аренда само чрез търг

Отдаването чартърен или аренда на парцели от държавния аграрен фонд ще се прави единствено посредством търг. Това реши Народното събрание, откакто одобри дефинитивно измененията в Закона за собствеността и използването на земеделските земи. Така отпада опцията за осъществяване на състезания. Редът за систематизиране на пасища, мери и ливади ще се прави от комисия, назначена с обща заповед на кмета на общината и на шефа на регионалната дирекция " Земеделие ". 

" С преимущество са тези аграрни производители, които са регистрирани в общината, в която се отдава на търг, под аренда или наем съответният аграрни имот; тези аграрни стопани, които отглеждат зеленчуци, трайни насаждения и фуражни култури за изхранване на личните им животни. Търговете и последният търг за такива парцели ще се организира единствено за притежатели на животни, единствено за животновъди. Това е генерална смяна ", разяснява ръководителят на Комисията по земеделие Десислава Танева, представена от БНР.

Фотоволтаични паркове пък  ще могат да се построяват единствено върху земи, за които от три години не са подавани заявки за подкрепяне, взеха решение още депутатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР