Отбранителният концерн MBDA, чийто завод произвежда крилати ракети с голям

...
Отбранителният концерн MBDA, чийто завод произвежда крилати ракети с голям
Коментари Харесай

Bild: Обучението на украинските военни да използват Taurus ще отнеме около три месеца

Отбранителният тръст MBDA, чийто цех създава крилати ракети с огромен обхват на деяние Taurus, счита, че образованието на украинските военни за боравене с тази оръжейна система ще отнеме към три месеца. За това написа вестник Bild am Sonntag.

Според изданието, даже ракетите Taurus да бъдат доставени в Киев в близко бъдеще, казусът ще бъде дългият интервал на образование на украинските бойци. “Украинците за първи път желаеха Taurus преди повече от четири месеца. Това време можеше да се употребява за сполучливо довеждане докрай на образованието ”, сподели Маркус Фабер, специалист по защитата от Свободната демократическа партия, член на ръководещата коалиция в Германия.

Вестникът акцентира, че „ защото целевото програмиране на крилати ракети ще би трябвало да се извърши в Украйна, само че е малко евентуално да бъде осъществено от бойци на Бундесвера по политически аргументи, евентуално ще мине още повече време, преди украинските въоръжени сили да могат да употребяват Телец, даже в случай че подготовката е усъвършенствана. ”

По-рано The Wall Street Journal (WSJ) заяви, че предаването на Съединени американски щати на тактически ракети ATACMS на Украйна може да убеди Берлин да достави на Киев крилати ракети Taurus. Берлин, както написа изданието, неведнъж акцентира, че избира да „ следва Вашингтон “ в снабдяването на Киев с нови типове оръжия. Значението на крилатите ракети за Украйна, съгласно WSJ, се е нараснало, откакто доставките им от Обединеното кралство и Франция започнаха да понижават.

Украйна от дълго време желае от Германия да трансферира крилати ракети Taurus, само че немският канцлер Олаф Шолц към този момент дава отговор сдържано на апелите от украинска страна. Той неведнъж е заявявал, че всички стъпки във връзка с доставките на оръжия се координират с сътрудници, в това число зад граница, и означи, че целта на Германия остава да даде на Украйна системи за противовъздушна защита и артилерийски муниции. Властите в Берлин не бързат да вземат решение за доставка на ракети Taurus на Киев.

Преди 10 години бяха закупени към 600 Taurus за Бундесвера. Тези ракети се считат за аналог на английските Storm Shadow, които към този момент са доставени в Украйна. Обсегът на деяние на германо-шведските ракети обаче е малко по-голям – до 500 км. Руската страна неведнъж е подчертавала, че изпращането на оръжия от Запада в Киев и подпомагането на образованието на украинските военни единствено ще удължи спора и няма да промени обстановката на бойното поле

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР