Отборите в Серия А са заплатили общо 205,7 млн. евро

...
Отборите в Серия А са заплатили общо 205,7 млн. евро
Коментари Харесай

Ювентус е убедителен лидер по заплатени комисионни на агенти сред клубовете в Серия А

Отборите в Серия " А " са заплатили общо 205,7 млн. евро като комисионни на футболни сътрудници за цялата 2022 година, демонстрира отчет, оповестен от Италианската футболна федерация.

Сумата е рекордна в това отношение, като предходното върхово достижение за италианския хайлайф беше през 2019 година – 187 млн. евро. През 2020 година, вследствие на пандемията от ковид, комисионните спаднаха до 138 млн. евро, а година по-късно сумата възлизаше на 173 млн. евро.
 Клубовете от Премиър лийг са похарчили близо 320 милиона за комисионни за една година Клубовете от Премиър лийг са похарчили близо 320 милиона за комисионни за една година
За предходната година безапелационен водач по платени пари на футболни сътрудници измежду тимовете от Калчото е Ювентус с 51,3 млн. евро. Най-вероятно главният принос за това имат прехвърлянията на Пол Погба и Анхел Ди Мария като свободни сътрудници. На второ място се подрежда Рома с 21,1 млн. евро, като през предишното лято „ вълците “ подписаха със свободни сътрудници като Пауло Дибала, Неманя Матич и Андреа Белоти. Топ 3 се добавя от Интер, откъдето са платили 20,6 млн. евро. Само тези три клуба си разпределят 93 млн. евро като платени комисионни или 45% от общата сума от 205,7 млн. евро.

Четвърти в тази ранглиста е Фиорентина с 13,6 млн. евро. Лидерът в Серия " А " Наполи е пети с 12,5 млн. евро, а настоящият първенец Милан е шести с 12 млн. евро. В дъното на подреждането са два новака – Кремонезе с 2,8 млн. евро и Лече с 2,4 млн. евро, както и Торино, чиято платена сума от 2 млн. евро е най-малката в Калчото.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР