Отборите на Септември София и Ботев Пловдив поставят началото на

...
Отборите на Септември София и Ботев Пловдив поставят началото на
Коментари Харесай

Септември София и Ботев Пловдив откриват 23-ия кръг в Първа лига

Отборите на Септември София и Ботев Пловдив слагат началото на 23-ия кръг в Първа лига в дуел на два отбора, които ще се стремят към втората си поредна победа в българското състезание.

Срещата е през днешния ден следобяд от 17.30 часа, а сцена на конфликта ще бъде Националния стадион " Васил Левски ".

Домакините от Септември ще влязат в дуела окрилени от триумфа с 2:1 като посетител на Берое в последния кръг, който беше първи за " синьо-червените " в шампионата от месец октомври насам.

За момчетата на Светослав Петров тази победа в Стара Загора може да се окаже доста скъпа поради оспорваната борба за оцеляване в Първа лига, защото с нея столичани събраха 19 точки и се откъснаха с три пункта на 13-та позиция пред съставите на Хебър Пазарджик и Пирин Благоевград, които в събота излизат един против различен.

В същото време в предходния кръг Ботев Пловдив записа втора поредна победа в шампионата, откакто надигра мъчно с 2:1 като посетител състава на Черно море. В последните 20 минути от срещата " канарчетата " играха с човек по-малко, само че все пак откриха сили да удържат натиска на моряците, с цел да сграбчен втория си триумф при Бруно Балтазар.

По този метод " жълто-черните " ще излязат през днешния ден против Септември, намирайки се на 10-та позиция с актив от 26 точки и при нов триумф могат даже да изпреварят 9-ия в подреждането Локомотив София.

Главен арбитър на мача сред Септември София и Ботев Пловдив ще бъде Волен Чинков с помощници Иво Колев и Драгомир Милев. За системата ВАР пък ще дават отговор Красен Георгиев и Павлета Рашкова.

В първия конфликт сред двата отбора през сезона в Коматево " жълто-черните " завоюваха с 3:1, а точни за триумфа бяха Елвис Ману, Антоан Бароан и Виктор Генев. За Септември почетно попадение пък означи Симеон Александров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР