Отборите на РБ Лайпциг и Кьолн завършиха наравно 2:2 на

...
Отборите на РБ Лайпциг и Кьолн завършиха наравно 2:2 на
Коментари Харесай

Вернер се завърна с попадение, но червен картон и автогол провалиха РБ Лайпциг

Отборите на Република България Лайпциг и Кьолн приключиха наедно 2:2 на „ Ред Бул Арена “ в дуела между тях от втория кръг на Бундеслигата.

Още в 11-ата минута Дани Олмо даде задатък на домакините, само че ВАР анулира попадението му поради игра с ръка. Така се стигна до 36-ата минута, когато завърналият се от Челси нападател Тимо Вернер се разписа при повторния си дебют за Лайпциг. Тогава немският национал опитва удар от голяма отдалеченост, а с неприятната си интервенция вратарят Марвин Швебе позволи топката да мине през ръцете му за 1:0. Последваха обаче ужасни минути за „ биковете “. Първо, в 40-ата, Флориан Дитц съумя да изравни с удар от близко, а тъкмо преди почивката Доминик Собослай беше изпъден с пряк червен картон за удар с лакът против Флориан Кайнц.

Макар и в понижен състав, домакините съумяха още веднъж да поведат в резултата. Това се случи в 56-ата минута, когато се разписа звездата на отбора Кристофър Нкунку. Неговият гол обаче не беше задоволителен за успеха, защото в 72-ата минута резервата Йошко Гвардиол имаше нещастието да си означи автогол при центриране от корнер за крайното 2:2.

За Република България Лайпциг това е второ следващо реми през сезона след 1:1 против Щутгарт. Кьолн пък остава непобеден досега след триумфа с 3:1 над Шалке 04 в първия кръг.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР