Отборите на Перу и Венецуела не излъчиха победител в първия

...
Отборите на Перу и Венецуела не излъчиха победител в първия
Коментари Харесай

Вратар и ВАР спряха Перу за първа победа на Копа Америка

Отборите на Перу и Венецуела не излъчиха победител в първия си мач от група “А” на Копа Америка. Срещата приключи при резултат 0:0, само че “Инките” могат повече да съжаляват, че не стигнаха до успеха. Те преобладаваха съвсем през всичките 90 минути, като съумяха да вкарат два гола, които обаче бяха анулирани след намесата на системата ВАР. Голяма засулга за равенството имаше и вратарят на Венецуела Уилкер Фаринес, който направи поредност от невероятни спасявания и не разреши на нападателите на противника да го преодолеят.

Първото полувреме мина напълно под диктовката на Перу. “Инките” можеха да открият резултата още в 7-ата минута, когато Кристофър Гонзалес прати топката във вратата, само че след намесата на ВАР голът не бе зачетен поради засада.

Последваха още няколко благоприятни условия за перуанците. В 32-ата минута Уилкер Фаринес още веднъж се отличи с блестяща интервенция под рамката след изстрел на Луис Адвинкула. В 42-ата минута и Паоло Гереро насочи рисков шут от фаул, само че още веднъж стражът на Венецуела се намеси уверено. Две минути по-късно и Кристиан Куева бе отхвърлен от вратаря след удар от близко.

Едва при започване на втората част Венецуела също погледна към вратата на противника. В 47-ата минута Саломон Рондон стреля рисково от фаул, само че топката профуча до гредата.

В 66-ата минута ВАР за повторно имаше решаваща интервенция в ущърб на Перу. Тимът на Рикардо Гарека още веднъж прати топката в мрежата, този път се разписа Жеферсон Фарфан, само че и още веднъж голът не бе зачетен поради засада.

В 75-ата минута обстановката за Венецуела стана още по-трудна, откакто Луис Маго бе изпъден с втори жълт и червен картон.

Последва нова страхона опция за Перу и ново необикновено избавяне на Фаринес, който мазета топката безусловно на голлинията, а по-късно избави и още един удар от близко на състезател на Перу, въпреки той да бе в засада. И тук имаше интервенция на ВАР, с цел да се види дали кълбото не е минало зад голилнията, само че се оказа, че всичко е наред и гол още веднъж няма.

В 83-ата минута Фарфан стреля с глава от близко, само че около вратата.

В последна сметка двата отбора не излъчиха победител и взеха по една точка. Така те разделят второто място в групата, където лидер е домакинът Бразилия, а на дъното е Боливия с нулев актив.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

Копа Америка 1 кръг, събота 15 юни  Венецуела 0:0краен резулат  Перу
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР