Отборите на Олимпиакос и Панатинайкос подновяват съперничеството си в битката

...
Отборите на Олимпиакос и Панатинайкос подновяват съперничеството си в битката
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Олимпиакос - Панатинайкос, въпросителната за Везенков остава

Отборите на Олимпиакос и Панатинайкос възобновяват съперничеството си в борбата за купата в гръцкото състезание. Двата отбора излизат за мач №3 от серията, който ще се организира довечера от 21:15 часа българско време в “Двореца на мира и другарството ” в Пирея. Общият резултат все още е 1-1, като серията е във формат до три победи от общо вероятни пет мача.

Панатинайкос съумя да изравни серията и да спре серията от 14 следващи загуби от безконечния си противник, откакто измъкна по трагичен метод втория дуел в Атина с крайното 67:65. “Детелините ” на Христос Серелис изоставаха с точка в последната минута, само че 16 секунди преди финалната сирена полският национал Матеуш Понитка донесе успеха на своя тим с тройка, оформила крайния резултат.

Олимпиакос обаче мина през всевъзможни кошмари и все пак беше покрай това да поведе с 2-0. Първо - плеймейкърът на отбора Костас Слукас страдаше от стомашен вирус, който не му разреши да играе в дуела. Второ - гардът Томас Уолкъп, който наниза 14 точки през първото полувреме, бе дисквалифициран в самото начало на третата четвърт. И трето - травмата на Александър Везенков в задната част на коляното, която приключи наложително присъединяване му в срещата.

Освен чисто игровите съставни елементи от съревнованието сред двата тима, след края на третия мач имаше и нападки от страна на Олимпиакос към съдийството на срещата. “Само при такова съдийство можехме да загубим през днешния ден. Жалко е всичко, което се случи в ОАКА ”, написаха “червено-белите ” на формалния си уебсайт след края на мача.

Очаква се тимът на Олимпиакос до последно да не знае дали ще може да разчита на Везенков в извънредно значимия конфликт за отбраната на купата. Българинът пропусна вчерашната подготовка на отбора си поради болките в коляното и макар терапиите е по-вероятно той да изгледа срещата в профил. Ако най-полезният състезател в Евролигата пропусне дуела, то неговото място в титулярната петица евентуално ще бъде заето от Алек Питърс, който се утвърди като чудесна опция на българина в хода на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР