Отборите на Ливърпул и Лестър излизат в сблъсък от 1/16-финалите

...
Отборите на Ливърпул и Лестър излизат в сблъсък от 1/16-финалите
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул vs Лестър 3:1, страхотни голове на Анфийлд

Отборите на Ливърпул и Лестър излизат в конфликт от 1/16-финалите на Карабао Къп и играят при резултат 3:1. Кейси Макатиър откри резултата в третата минута. Коди Гакпо изравни резултата в 48-ата, а в 70-ата Домини Собослай едвам не скъса мрежата на Лестър за 2:1. Срещата на " Анфийлд " започва в 21:45 и ще бъде предавана директно по DIEMA SPORT 3.

След едвам три минути игра " лисиците " съумяха да поведат в резултата. Топката беше отнета в половината на " алените " и като че ли имаше нарушаване против Цимикас, само че играта продължи. Акгюн изведе Кейси Макатиър самичък против Келехър, след което отстрани опеката на Келехър - 1:0 за Лестър Сити.

Голът даде нужната тревога на домакините, а Диого Жота затрудни Столачик, който се намеси. След осъществяване на корнер Джарел Куанса стреля към вратата на " лисиците ", само че прекомерно леко. Стражът на гостите обаче не се намеси добре и мазета право в краката на Бен Доук, който от близко нацели напречната греда на Лестър.

Ливърпул притисна оптимално своя противник, който се прибра надълбоко в наказателното си поле. Костас Цимикас достави центриране в наказателното поле на " лисиците " към непокрития Коди Гакпо. Той стреля с глава, само че Конър Коуди мазета от голлинията. 

Второто полувреме фантастично за Ливърпул, като в 48-ата минута отборът към този момент беше изравнил резултата. Раян Гравенберх отигра чудесно топката пред полето на Лестър и откри Коди Гакпо. Той овладя с тил и се обърна, след което с кинжален изстрел преодоля Столачик - 1:1.

В 56-ата минута Ливърпул обсади вратата на противника, а Бен Доук подаде към нахлулия в наказателното поле Харви Елиът. Младият англичанин даде пас за Коди Гакпо, който прехъври с глава стража на Лестър, а топката се отби в напречната греда и падна току върху голлинията на „ лисиците “, само че не беше предходна с целия си размер зад нея.

Юрген Клоп включи в игра Дарвин Нунес и Доминик Собослай, а уругваецът поде офанзива, в която водеше много необичайно топката и тя все не беше край него. В последна сметка Уатаро Ендо се притече на помощ и подаде към Доминик Собослай, а унгарският халф вкара цялата си мощност с десния крайник към вратата на Лестър Сити и не остави никакви шансове на Столачик за интервенция - 2:1.

В 76-ата минута Дарвин Нунес лиши чудесно от Хари Сутър и продължи към полето на Лестър и реши да стреля от отдалеченост, само че неопределено, въпреки вляво да имаше три варианти за композиция. Седем по-късно Дарвин Нунес комбинира паралелно в половината на Лестър със Собослай. Той още веднъж реши да стреля извънредно мощно и го стори, единствено че този път мерникът му изравни и прати топката над напречната греда.

В 87-ата минута пък Дарвин Нунес получи извеждащ пас и стреля, откакто бързо овладя, само че прати топката настрана от вратата на Столачик. В края на срещата Елиът се пребори с шпагат и прати топката вдясно. Там Джеймс Джъстин се подхлъзна и Джарел Куанса лиши, с цел да напредне отдясно. Бранителят пусна пас по земя към Жота, който просто постави крайници си и с пета вкара по доста техничен метод топката за трети път в своята врата.

LIVE / Ливърпул - Лестър 3:1

0:1 Макатиър (3)

1:1 Гакпо (48)

2:1 Собослай (70)

3:1 Жота (88)

Стартовите сформира на двата тима:

Ливърпул:  Келъхър, Джоунс, Конате, Куанса, Цимикас, Ендо, Гравенберх, Елиът, Доук, Гакпо, Жота

Старши треньор: Юрген Клоп

Лестър: Столачик, Джъстин, Коуди, Сютър, Прейра, Чаудъри, Олбрайтън, Ихеаначо, Казадей, Акгюн, Макатиър

Старши треньор: Енцо Мареска
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР