Отборите на Испания и Шотландия станаха поредните два тима, които

...
Отборите на Испания и Шотландия станаха поредните два тима, които
Коментари Харесай

Испания се справи с Норвегия и подпечата своята виза и тази на Шотландия за Евро 2024

Отборите на Испания и Шотландия станаха следващите два отбора, които си осигуриха място на Евро 2024 в Германия, откакто си подсигуряваха първите две места в квалификационна група " А ".

Това стана факт в неделя вечер в Осло, където " Ла Фурия " надигра с минималното 1:0 домакина Норвегия и по този начин събра актив от 15 точки, колкото имат и шотландците на върха в подреждането.

В същото време " викингите " остават на третото място с 10 пункта, само че до края Ерлинг Холанд и компания имат единствено един мач, което значи, че скандинавците ще би трябвало да почкат още, с цел да се класират на своето първо огромно състезание след Евро 2000 в Белгия и Нидерландия.

На стадион " Улевал " в норвежката столица обаче домакините просто не направиха задоволително, с цел да затруднят състава на Испания и макар напъните си не съумяха да основат задоволително рискови обстановки пред вратата на Унай Симон.



Футболистите на Луис де ла Фуенте от своя страна демонстрираха нужното самообладание и в последна сметка имаха потребност от един единствен гол, с цел да стигнат до триумфа и той бе осъществен от Гави при започване на второто полувреме при едно безредие в наказателното поле на Норвегия.

Победата довечера класира Испания на нейното седмо следващо европейско състезание, като " Ла Фурия " няма пропуснат шампионат на Стария континент от Евро 1992 в Швеция насам.

Другият отбор от тази група, който ще следим на европейския шампионат следващата година - Шотландия - впечатли с изявите си в тези квалификации, стартирайки с пет поредни победи, което изцяло закономерно обезпечи на " гайдарите " на Стив Кларк място на втори следващи европейски футболни финали.

Малко по-рано в границите на днешния ден в тази група " А " Грузия разгроми с 4:0 вкъщи състава на Кипър и в оставащите си два дуела Квича Хварацкелия и неговите съотборници ще се опитат да се преборят с Норвегия за третото място в крайното нареждане. Добрата вест за грузинците е, че те ще получат нов късмет да се класират за Евро 2024, защото имат обезпечено място в плейофите като победител от своята група в шампионата Лига на конференциите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР