Отборите на Евертън и Ливърпул откриха по подобаващ начин кръга

...
Отборите на Евертън и Ливърпул откриха по подобаващ начин кръга
Коментари Харесай

Драматичното градско дерби между Евертън и Ливърпул завърши без победител

Отборите на Евертън и Ливърпул откриха по отговарящ метод кръга в Премиър лийг. Градското дерби приключи при трагичен резултат 2:2, като " сини " и " червени " могат да съжаляват, че не се поздравиха с успеха.

Шампионите на Англия на два пъти повеждаха посредством Мане и Салах, само че Кийн и Калвърт-Люин спомогнаха на " карамелите " да отговорят уместно на предизвикването. Дълбоко в добавеното време гостите мислеха, че са стигнали до трите точки, само че гол на Хендерсън бе анулиран поради доста тънка засада от ВАР. Преди това Ричарлисон пък бе блъснал греда за домакините. Въпросният бразилец беше изпъден малко преди края поради жесток фаул против Тиаго.
 Снимка 501031
Източник:

Ремито остави Евертън на върха с актив от 13 точки. Докато безконечният им конкурент е втори с три пункта по-малко.

" Червените " стартираха по летящ метод в дербито, откакто откриха резултата още в 180-ата секунда. Всичко стартира от Мо Салах, който продължи наляво за Анди Робъртсън. Шотландецът мина с лекост през Шеймъс Колман и незабавно подаде за непокрития Мане. За сенегалеца не остана нищо друго с изключение на да разстреля Пикфорд за 0:1!
 Евертън - Ливърпул 2:2 (Развой на срещата по минути) онлайн
Евертън - Ливърпул 2:2 (Развой на срещата по минути)

Битката на " Гудисън Парк " остана без краен победител

Последващите минути бяха много тежки за домакините. Ливърпул продължи натиска си и две статични положения внесоха голямо напрежение пред Пикфорд. Любопитното е, че в случай че не бяха отсъждани засади, реферът Майкъл Оливър можеше и да свири дузпи в интерес на първенците.
 Снимка 501020
Източник:

Големи неприятности сполетяха селекцията на Юрген Клоп в 10-ата минута. При едно от включванията си в офанзива, бранителят Върджил ван Дайк получи контузия в глезена и се наложи да бъде сменен наложително. Така на негово място се появи разочаровалият против Астън Вила - Джо Гомес.

Постепенно Хамес Родригес се разигра за " сините ", а това не бе по никакъв начин добра вест за несигурната отбрана на Ливърпул. След като подсигури няколко доста положителни паса за Калвърт-Люин, колумбиецът стигна до своята голова асистенция. Той извърши съвършено ъглов удар, отлична позиция в наказателното поле бе намерил бранителят Майкъл Кийн, който с глава осъществя третото си попадение през тази акция. Вина може да се търси и във вратаря Адриан, който не се намеси по най-убедителния метод.

Ливърпул бързо можеше да възвърне своята преднина в 26-ата. Трент Александър-Арнолд извърши, като по учебник, директен свободен удар. Топката трансферира стената и се бе запътила към горния десен ъгъл. Стражът на домакините Джордан Пикфорд обаче показва класа и изиби с една ръка.
 Снимка 501025
Източник:

Шампионите на Англия можеха да повторят упражнението си от третата минута и да санкционират по еднакъв метод своя противник. В 37-ата минута обаче Садио Мане не предложи задоволително първокласен удар и по този начин разочарова своите " червени " съотборници.

Бен Годфри показва, че ще оказва помощ и в офанзивата на Евертън, защото малко преди паузата, впечатли с добър пробив. След това топката беше продължена за Ричарлисон. Бразилецът си откри кулоар за пукотевица, само че точността му изневери.

Второто полувреме започва с прелестна опция за Евертън. Хамес Родригес пусна прословут пас в вероятност за Люка Дин, който мигновено продължи за Калвърт-Люин. Топката леко тупна пред нападателя и той не съумя да преодолее излезлия да го блокира Адриан.
 Снимка 501033
Източник:

След като и Ливърпул отговори с преференциална обстановка посредством Хендерсън, Евертън още веднъж се оказа доста покрай гола. Хамес Родригес още веднъж матира всички с изчислено до милиметър центриране, което остана зад тила на Александър-Арнолд. От сложна позиция, Ричарлисон отигра с глава, само че единствено с цел да насочи кълбото в десния непряк дирек на безпомощния Адриан.

Въпреки привидно лекото предимство на " карамелите ", Ливърпул беше тимът, добрал се още веднъж до преднина в дербито. Не и без помощта на Йери Мина. Колумбиецът потопи своя отбор, откакто в 72-ата минута почисти центриране право в краката на Мо Салах. Египтянинът не чакаше и втора покана, като от 14 метра матира Пикфорд за 1:2. Това беше и негов юбилеен гол №100 с екипа на британския гранд.
 Снимка 501035
Източник:

След инкасирания втори гол, Евертън имаше мигове на рецесия, през които можеше да допусне и още попадения. " Карамелите " обаче оцеляха, най-много посредством своя вратар Джордан Пикфорд. Националът на Англия беше на висота при удари на Матип и Салах. И откакто нещата се успокоиха, момчетата на Карло Анчелоти справедливо направиха 2:2. Люка Дин центрира за кой ли път към Доминик Калвърт-Люин и този път таранът се възползва от своя най-силен боеприпас - удар с глава, който възвърне паритета.
 Снимка 501028
Източник:

Дербито нямаше по какъв начин да премине и без червен картон. В 87-ата Ричарлисон справедливо бе изпъден от основния съдия, откакто влезе брутално в краката на Тиаго и отприщи съществено меле сред двата отбора.

Двубоят на " Гудисън Парк " завърши по допустимо най-драматичния метод. Имащи числено предимство, първенците от Ливърпул въпреки всичко стигнаха до попадение посредством своя капитан Джордън Хендерсън, надълбоко в добавеното дерби. Радостта на халфа обаче бе къса, защото в приложимост влезе системата ВАР, която реши, че при започване на офанзивата, Садио Мане е бил с милиметри в състояние на засада.
 Снимка 501026
Източник:

В идващия крърг Ливърпул семейства на разколебания Шефийлд Юнайтед. Евертън има аудиенция на Саутхямптън.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР