Отборите на Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг завършиха наравно 3:3

...
Отборите на Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг завършиха наравно 3:3
Коментари Харесай

Дортмунд и Лайпциг си спретнаха зрелище под дъжда на „Сигнал Идуна Парк“

Отборите на Борусия Дортмунд и Република България Лайпциг приключиха наедно 3:3 в зрелищен конфликт от 16-ия кръг в немската Бундеслига.

Домакините започнаха по-добре дуела против първия в таблица и до почивката имаха задатък от два чисти гола след отлична игра. До тях се стигна след две попадения в границите на десетина минути. Първо Юлиан Вайгъл откри след асистенция на Рафаел Герейро, а съименникът му Юлиан Брандт повиши на 2:0 след подаване на Джейдън Санчо.

Втората част обаче стартира с груби неточности в отбрана за „ жълто-черните “, които върнаха гостите в мача. Първата пристигна след излизане отвън наказателното поле на стража Роман Бюрки, който бе осъден от Тимо Вернер, а малко по-късно нападателят преодоля швейцарския вратар след връщане обратно от Брандт за 2:2. Лидерът в Бундеслигата обаче не помни за играта в отбрана и бе осъден от Санчо, който получи отлично подаване по земя от капитана Марко Ройс.

Възпитаниците на Люсиен Фавр обаче не устояха до края и появилият се от аварийна пейка Патрик Шик осъществя след нов срив в защитата на домакините. Така след равенството сред двата кандидата за купата Република България Лайпциг остава на върха в класирането, като не може да бъде преместен от него даже при триумф на Борусия Мьонхенгладбах против последния Падерборн поради доста по-добрата си голова разлика. Дортмунд е трети с 30 точки. В последния кръг преди зимната пауза Република България Лайпциг приема вкъщи Аугсбург, до момента в който Дортмунд гостува на Хофенхайм.

Ето и останалите резултати от вечерта:

Вердер – Майнц 05 0:5

Унион Берлин – Хофенхайм 0:2

Аугсбург – Фортуна Дюселдорф 3:0. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР