Отборите на Анжи и Арсенал (Тула) изиграха един от най-вълнуващите

...
Отборите на Анжи и Арсенал (Тула) изиграха един от най-вълнуващите
Коментари Харесай

Анжи надви Арсенал в драма с 5 гола

Отборите на Анжи и Арсенал (Тула) изиграха един от най-вълнуващите мачове от началото на сезона в Русия. Домакините се постановиха с 3:2 и прекъснаха серията си от 5 срещи без победа. Двубоят мина през няколко обрата, а Арсенал може да съжалява, че не си потегли най-малко с точка от Каспийск.

Мирал Самарджич, Арсен Хубулов и Аяз Гулиев бяха точни за Анжи, а за гостите се разписаха Сергей Ткачов и Лука Джорджевич.

Михаил Александров продължава да лекува контузия и още веднъж не игра за гостите, които в предходния кръг шокираха Зенит посред Санкт Петербург, а преди този момент победиха и различен от тимовете с искания - Краснодар.

Анжи беше на последно място преди днешния дуел, само че в обособени мачове загатна за капацитета си. Тимът от Махачкала беше покрай това да съкруши грандовете Зенит и Спартак (Москва), само че в последните минути изпусна успехите.
Срещата започва с напън на домакините и дълбока преса в противниковата половина. След поредност от ъглови удари отбраната на Арсенал сбърка и разреши на Самарджич да открие резултата. Словенецът се пласира на близката греда и отклони подаването на Арсен Хубулов, а Владимир Габулов не можа да избави. Веднага след гола Александру Бурчеану направи груба неточност, само че Габулов парира удара на Иван Маркелов.

В 19-ата минута Сергей Ткачов опита забавен удар, откакто бе пропуснат от отбраната на Анжи, само че топката излезе в навън. Гостите последователно овладяха самодейността и в средата на полувремето Лука Джорджевич стреля рисково с глава, само че Гиорги Лория внимаваше. Малко по-късно Стопила Сюнзю се контузи и беше сменен от Гиа Григалава. В 40-ата минута гостите справедливо изравниха с помощта на Ткачов, който овладя пас на Кирил Комбаров и не остави шансове на Лория.
През второто полувреме събитията се развиха мълниеносно. В 47-ата минута Максим Беляев изблъска в наказатлното поле Прудников и Хубулов трансформира дузпата в гол. Последваха няколко пропуща на домакините, само че в 64-ата минута резервата Аяз Гулиев вкара за 3:1 след несполучлив опит за изкуствена засада. Футболистите на Арсенал обаче нямаха желание да се предават и в ответната офанзива Лука Джорджевич понижи с глава.

В средата на втората част играта се успокои за няколко минути, само че в края още веднъж стана забавно. Максим Беляев имаше опция да се оправдава за дузпата, само че стреля над гредата. Анжи търсеше четвърти гол с бързи контри и при една от тях Гулиев шутира рисково, само че Габулов се намеси.
Наставникът на гостите от Тула Миодраг Божович хвърли и последния си коз, като пуна в игра още двама нападатели - Игор Шевченко и Федерико Расич. Центриранията към наказателното поле на Анжи следваха едно след друго, само че бранителите в зелено не трепнаха и тимът реализира трета победа през сезона.

Анжи към момента е на дъното в класирането с 12 точки, колкото има и СКА-Хабаровск на Венцислав Христов. Арсенал е 10-и със 17 точки. Същия актив имат още Ростов и Ахмат.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 14 кръг, неделя 22 октомври  Анжи 3:2краен резулат  Арсенал (Тула)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР