Отборът наПирин (Благоевград)постигна много важна победа с 2:0 надСпартак (Варна),

...
Отборът наПирин (Благоевград)постигна много важна победа с 2:0 надСпартак (Варна),
Коментари Харесай

Пирин постигна своето срещу Спартак и осигури оставането си в елита

Отборът наПирин (Благоевград)постигна доста значима победа с 2:0 надСпартак (Варна), с която си обезпечи оставането си в efbetЛига. “Орлетата ” се нуждаеха от наложителен триумф, с цел да избегнат баража и да не се надяват на удобни развои в останалите мачове.

Отборът на Христо Янев обаче свърши своята работа още в началните минути на дуела, откакто Данило Кондраков (5’) и Вячеслав Велев (15’) бяха точни, съобщи sportal.bg.

Така отборът от Благоевград даже приключва преди всичко в групата на “изпадащите ”. Спартак от своя страна се бори крепко през днешния ден, само че варненци изпаднаха още в предходния кръг и напрактика този мач за тях беше без значение.

Това бе последната среща на Димитър Димитров - Херо отпред на “соколите ”. Още в 20-ата секунда дуелът бе пресечен, защото с първия съдийски сигнал почитателите на домакините хвърлиха на терена ленти, част от хореографията им.

Това обаче не разреши на двата отбора да играят и по този начин срещата бе спряна за към 3 минути. Двата отбора играха единствено към още 2 минути, когато в 5-ата минута домакините откриха. След осъществяване на ъглов удар се получи безредие в наказателното поле на Спартак, само че топката някак стигна до Мартин Смоленски на далечната греда. Оттам той върна към Кондраков, който от близка отдалеченост с пета съумя да вкара топката във вратата на Фигейредо - 1:0. В идващите минути гостите се пробваха да провеждат няколко офанзиви, с които да застрашат Пирин, само че безрезултатно.

Така се стигна до 15-ата минута, когато след нов корнер “орлетата ” вкараха втори гол. След центрирането Вячеслав Велев засече с глава, Фигейредо скочи, мазета топката, само че тя се отклони в страничния дирек и влезе във вратата му - 2:0. Малко по-късно неприятните вести за варненци продължиха, откакто при една от рисковите офанзиви на тима Лерой Микелс направи прекрасен финт, само че се контузи. В 22-ата минута пък Евандро пусна прелестен пас към Беланюк, който остана самичък против вратаря, само че не съумя да прокара топката около него, с цел да върне едно попадение за своя отбор. 10 минути по-късно Евандро опита шанса си от границата на наказателното поле на гостите, само че кълбото профуча малко над напречната греда.

След минути, в които футболистите на Спартак бяха по-активни на терена, се стигна до нова рискова офанзива, при която Пирин насмалко да вкара трети гол. В 41-ата минута влезлият като запаса Иван Тасев бе изведен добре на скорост самичък против вратаря. Фигейредо обаче съкрати ъгъла и блокира удара на халфа на “орлетата ”. В края на полувремето Спартак имаше две положения, при които Иван Йорданов и Денис Беланюк стреляха от отдалеченост, само че и в двата случая не заплашиха изключително вратаря Ковальов.

Още в първите секунди на втората част Спартак имаше късмет да вкара. Гостите проведоха офанзива, която сътвори ужас в наказателното поле, и топката бе центрирана към Жоао Марио, който стреля с глава, само че Андрей Йорданов почисти със задна ножица от голлинията. В 60-ата минута още веднъж Жоао Марио бе на чиста голова позиция, само че Ковальов избави.

Спартак продължи да натиска своя съперник и създаваше положения пред вратата на Пирин, само че по този начин и не съумя да сътвори друга стопроцентова опция, макар че бе по-опасният отбор. В 77-ата минута обаче Фигейредо трябваше да се намесва след удар по диагонала от страна на Йорданов.

5 минути по-късно пък Кондраков се опита да трансферира вратаря на “соколите ”, само че изпрати топката в навън. До края на дуела повече забавни моменти нямаше и по този начин Пирин съумя да се избави. В генералното класиране “орлетата ” в последна сметка приключват преди всичко в групата с 34 точки. Спартак (Варна) е финален с 25.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР