Отборът на заместник-кмета Мария Йозова и Александър Пенев зае второ

...
Отборът на заместник-кмета Мария Йозова и Александър Пенев зае второ
Коментари Харесай

Отборът на Мария Йозова и Александър Пенев зае второ място в кулинарното състезание за непрофесионалисти „На върха на пламъка“

Отборът на заместник-кмета Мария Йозова и Александър Пенев зае второ място в кулинарното съревнование за непрофесионалисти „ На върха на пламъка “, което се организира за първи път в Габрово. В него паралелно един до различен в кухнята се състезаваха тимове от известни персони и възпитаници от ПГТ „ Пенчо Семов “. Техните умения креативност и гений оценяваха топ готвачите – началник Ивайло Димитров, началник Andre Tokev Андре Токев и Веселина Славчева.

Отборите, в които се включиха министърът на туризма Илин Димитров, регионалният шеф Кристина Сидорова, заместник-кметътМария Йозова, ректорът на Техническия университет проф. Илия Железаров, шефът на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “ доктор Минко Михов и шефът наДраматичен спектакъл - Габрово / Drama Theatre - Gabrovo„ Рачо Стоянов “Petko Koychevи техните съотборници от гимназията Камелия Митева, Мартин Иванов, Александър Пенев, Николай Николов, Ива Мандева и Александра Марокова, дадоха най-хубавото от себе си и демонстрираха забележителни умения, с цел да затруднят оптимално журито.

Изключително великодушие, овладени техники и не на последно място доста страсти и въодушевление превзеха кухнята на ресторантThe Rich Table Gabrovo– хазаин на надпреварата. Пържено, печено, сладко, солено, лютиво, разнообразни текстури и усети, всичко това пресъздадено в няколко предписания, които въпреки и с добре познати артикули бяха претворени в нов, съвременен прочит. Това не остана неусетно от журито, което следеше всеки ход на участниците. Едновременно с това всички гости на ресторанта имаха опция на екрани да следят протичащото в кухнята в действително време.

Победителите бяха избрани след съществено заседаване на шефовете, които взеха решение:

Първото място за тима на Камелия Митева и министър Илин Димитров

Второ място за Александър Пенев и заместител – кмета Мария Йозова

Трето място за Мартин Иванов и регионалния шеф Кристина Сидорова

Специална премия на журито бе присъдена на Александра Марокова и Петко Койчев за най-здравословно меню. Наградата на кмета на Община Габрово бе присъдена на Николай Николов и проф. Илия Железаров за най-хубав тим, а премията на регионалния шеф получиха Ина Мандева и доктор Минко Михов за най-добре проведено работно място.

Приготвените ястия участваха в търг, събраната сума от който е първичният капитал за филм, отдаден на Пенчо Семов.

Състезанието се организара от ПГТ „ Пенчо Семов “ и е във връзка 60-тата годишнина на гимназията и 150-годишнината от рождението на нейния патрон, индустриалецът Пенчо Семов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР