Отборът на ЦСКА 1948 използва своя сайт, както и социалните

...
Отборът на ЦСКА 1948 използва своя сайт, както и социалните
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 с послание и видео за ЧРД на Христо Стоичков

Отборът на ЦСКА 1948 употребява своя уебсайт, както и обществените си мрежи, с цел да насочи благопожелание за цветущ рожден ден на единствения българин, притежател на най-ценното самостоятелно футболно отличие - Златна топка, а точно - Христо Стоичков.

Ето известието от столичани:

Честит рожден ден на легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков! Днес Камата навършва 56 години! Всички в клуба му пожелаваме здраве, триумфи и доста радостни мигове! Стоичков е единственият българин, печелил Златната топка. Той е притежател и на Златната обувка на Европа. Трикратен първенец с ЦСКА. Четири пъти е вдигал Купата на България и един път Суперкупата на страната.

Едва ли има думи, които да опишат изумителната му футболна кариера! Благодарение на фантастичните си изяви на терена, до ден сегашен Стоичков е един от най-популярните и обичани българи. Той се трансформира в водач на едно от златните генерации на Барселона, с което победи с пет трофеи на Испания, Купата на европейските първенци, Суперкупата на Европа, четири Суперкупи на Испания, Купата на краля и Купата на носителите на национални купи. Играе още за Юрий Гагарин, Хеброс, Парма, Ал Насър, Кашива Рейсол, Чикаго Файър и Ди Си Юнайтед. Водеща фигура и през незабравимото американско лято, когато с България доближава до полуфинал на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година

Камата печели голмайсторския приз от конкуренцията с шест гола. Води офанзивата на отбора и на европейското състезание през 1996 година в Англия, както и на Мондиала през 1998 година във Франция. За "лъвовете " има общо 83 мача и цели 37 попадения. В 19 от тези дуели носи и капитанската лента на тима. Приятен празник! Благодарим ти за всичко, Ицо! Само ЦСКА!

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР