Отборът на Торино спечели важна победа в борбата си за

...
Отборът на Торино спечели важна победа в борбата си за
Коментари Харесай

Торино вече диша по-спокойно след разгром над Дженоа

Отборът на Торино завоюва значима победа в битката си за избавление в Серия А, откакто разгроми вкъщи с 3:0 Дженоа в дуел от 33-ия кръг. Така " биковете " събраха 37 точки и към този момент са 15-и във краткотрайното класиране, до момента в който Дженоа остава тъкмо над чертата на изпадащите с 30.

Дженоа започва доста мощно през првата част, само че получи гол в 32-ата минута, когато бразилецът Бремер се разписа с глава след изпълнен от Симоне Верди ъглов удар. През второто полувреме гостите още веднъж започнаха по-активно, като в първите минути стражът на " биковете " Салваторе Сиригу на три пъти се намесва чудесно.

Гостите от Генуа хвърлиха доста сили в търсене на изравнителен гол, като в игра се появиха някои от опитните футболисти като Горан Пандев и Доменико Кришито, само че по този начин и не съумя да затрудни съществено защитата на Торино. Вместо това генуезците получиха втори гол в 76-ата минута, когато след една бърза контраофанзива топката попадна у Андреа Белоти. Той не съумя да нанесе удар, само че въпреки всичко я насочи към Саша Лукич, който с удар отвън наказателното поле удвои резултата.

До края Дженоа продължи да нападна безидейно и в последна сметка получи трети гол във вратата си, като това се случи още веднъж след контраакция. Топката беше изгубена след неточност на Горан Пандев в средата на терена, Белоти я пое и нахлу в опразнената половина на гостите и оформи крайното 3:0.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Серия А 33 кръг, четвъртък 16 юли  Торино 2:0краен резулат  Дженоа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР