Отборът на Швеция победи с 3:2 след продължение Швейцария и

...
Отборът на Швеция победи с 3:2 след продължение Швейцария и
Коментари Харесай

Чехия отстрани шампиона Канада и е на полуфинал на световното първенство по хокей за младежи

Отборът на Швеция победи с 3:2 след продължение Швейцария и оформи полуфиналната четворка на международното състезание по хокей на лед за младежи до 20 години, което се организира в Гьотеборг (Швеция).

Голямата сензация обаче сервираха момчетата от Чехия, които отстраниха първенците от последните две шампионати Канада с 3:2. Така кленовите листа остават без медали за първи път от 2019-а година.

Финландия също отива напред след 4:3 с продължение над приятната изненада Словакия. Йере Ласила беше прецизен за победния гол за Суоми 24 секунди след началото на продължението. А Съединени американски щати сподели, че ще търси купата този път след 7:2 над Латвия. Два гола за американците вкара Гейб Перо.

Швеция откри резултата против швейцарците още преди да са изтекли три минути, когато Ото Стенберг се разписа. Минута и 10 секунди преди края на първата третина в срещата преднината на скандинавците беше удвоена от Юнатан Леккеримяки при числено предимство и асистенция през зоната на Антон Валберг. Тимът на Швейцария последователно откри своя темп и малко преди края на втората част върна едно попадение с помощта на Ян Хорнекер. В 9:10 минуна на третия интервал Ник Мейле възвърне равенството, засичайки прострелно подаване от страни на Грегори Вебер. Минута и 10 секунди по-късно Швеция остана с човек по-малко на леда поради погрешно осъществена промяна. Швейцарците два пъти стреляха, само че не съумяха да преодолеят отличния вратар Уго Хавелинд.

В 5:22 минута на продължението Алекс Сандин-Пелика донесе триумфа на Швеция с гол при числено предимство и асистенция на Юнатан Леккеримяки.

Играещ в шампионата на Швеция гений донесе триумфа на Чехия над Канада с 3:2. Якуб Щанцъл вкара първото попадение в мача за 1:0 в 7:51 минута. Чехите удвоиха на 2:0 посредством Тамаш Цибулка, а Канада изравни с два гола във втората третина, дело на Матю Ууд и Джейк Фърлонг.

Отново Якуб Щанцъл се разписа 11 секунди преди последната сирена, с цел да класира отбора си на полуфиналите.

Двата полуфинални мача са на следващия ден, 4-и януари. Най-напред Съединени американски щати ще се изправи против Финландия, а във втората среща Чехия ще играе с Швеция. Мачът за купата е плануван по стратегия на 5-и януари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР