Отборът на Сърбия ще се изправи срещу Словения във финала

...
Отборът на Сърбия ще се изправи срещу Словения във финала
Коментари Харесай

Сърбия победи Русия и е на финал на Евробаскет 2017 - Баскетбол - Евробаскет



Отборът на Сърбия ще се изправи против Словения във финала на Европейското състезание по баскетбол, откакто победи Русия с 87:79 във втория полуфинал от конкуренцията.

Двубоят в зала „ Синан Ердем Арена “ в Истанбул започва равностойно, само че последователно сърбите поеха самодейността и по този начин завоюваха първата част с разлика от 5 точки - 25:20.

Словения хвърли бомбата, изрита Испания и е на край

На почивката западните ни съседи поеха цялостен надзор върху протичащото се на терена и съумяха да усилят задатъка си до 14 точки за 48:34.

След паузата Русия съумя да стопи разликата до 5 пункта, само че възпитаниците на Саша Джорджечич се съвзеха и частта приключи при 66:57 в тяхна изгода.

В заключителната част на мача "Сборная " се приближи единствено на 2 точки от своя противник, само че в оставащите минути западните ни съседи още веднъж повишиха разликата на 7 точки.

Бронзовите медалисти от последното състезание на Стария континент съумяха да задържат задатъка си и в последна сметка да се класират на финала на Евробаскет 2017.

Най-резултатен за Сърбия бе Богдан Богданович, който записа 24 точки, а Марянович и Лучич прибавиха надлежно по 18 и 13 пункта.

За руснаците Александър Швед наниза 33 точки, а Воронцевич приключи срещата с 14 пункта.

Така в неделя Сърбия ще се изправи против Словения в конфликт за златните медали, а Испания и Русия ще спорят за бронзовите оценки. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР