Отборът на Рома постигна домакинска победа с 2:1 над Милан

...
Отборът на Рома постигна домакинска победа с 2:1 над Милан
Коментари Харесай

Рома наказа колеблив Милан и най-после стигна до победа

Отборът на Рома реализира домакинска победа с 2:1 над Милан в дербито на 9-ия кръг в Серия " А ". Попаденията за римляните осъществиха Един Джеко (38') и Николо Дзаниоло (59'), а за " росонерите " прецизен беше Тео Ернандес (55'). " Вълците " се възползваха от нестабилната игра в отбрана на противника и най-сетне се поздравиха с триумф след четири следващи равенства във всички шампионати.

Пауло Фонсека предприе единствено една смяна спрямо равенството 1:1 с Борусия (Мьонхенгладбах) в Лига Европа. Вместо Джъстин Клуйверт от първата минута стартира Диего Пероти. Голмайсторът на отбора Един Джеко още веднъж беше на върха на офанзивата.
| TEAM NEWS |

Here's our starting XI to face Milan at the Olimpico this evening DAJE! #ASRoma #RomaMilan pic.twitter.com/ifex1ooEgJ
— AS Roma English (@ASRomaEN) 27 октомври 2019 година Стефано Пиоли избра да излезе с безусловно същия състав като в дебюта си преди седмица. Той още веднъж заложи на схемата 4-3-3, като Рафаел Леао бе предпочетен пред Кшищоф Пьонтек. Това беше и формален мач номер 100 за Хакан Чалханоглу за гранда от Милано.
Here’s our starting line-up for the Olimpico battle!

L'11 iniziale scelto da Mister Pioli #RomaMilan #SempreMilan@BioscalinITA pic.twitter.com/4JrTf63v7T
— AC Milan (@acmilan) 27 октомври 2019 година Чалханоглу нанесе първия удар в мача в 6-ата минута, само че той рикошира в Лукас Пакета и прелетя над вратата. В 13-ата изстрел на Леао мина наоколо до страничната греда. В 16-ата Пакета се разписа, само че попадението му незабавно беше анулирано поради засада. В 18-ата удар от воле на Хавиер Пасторе мина около вратата. Малко по-късно нов шут на аржентинеца излезе в навън. В 28-ата Чалханоглу насочи удар по земя, който с лекост беше избавен от Пау Лопес. В 34-ата той улови и изстрел на Сусо. В 37-ата Джанлуиджи Донарума мазета в корнер рисков изстрел на Дзаниоло. При последвалото му осъществяване Джанлука Манчини с глава чукна топката към връхлитащия на далечната греда Един Джеко, който я прати в противниковата мрежа за 1:0. В 42-ата Пасторе излезе на добра позиция, само че Донарума направи основна интервенция при удара на халфа.
@EdDzeko pic.twitter.com/NNKNrcBJZu
— AS Roma (@OfficialASRoma) 27 октомври 2019 година В 51-ата минута удар с глава на Крис Смолинг след корнер мина наоколо до вратата. В 55-ата с първото си допиране в мача резервата Давиде Калабрия центрира към другия бек Тео Ернандес, чийто шут рикошира в Смолинг и влетя в противниковата врата. " Вълците " обаче бързо си върнаха преднината. Това стана още в 59-ата минута, когато Калабрия подари топката на Джеко, който я насочи към наказателното поле. Матео Мусакио я мазета право в краката на Дзаниоло, който с акуратен изстрел още веднъж даде задатък на домакините.
YYYYESSSSSSSSS!
VAMOOOOOS Theo! #RomaMilan 1-1 #SempreMilan @officialpes pic.twitter.com/j6hWXY3NXy
— AC Milan (@acmilan) 27 октомври 2019 година В 69-ата Пау Лопес избави шутове на Сусо и Лукас Билия. Минута по-късно Милан още веднъж сподели съмнение при осъществяване на корнер. Тогава Манчини получи опция да нанесе удар с глава, който обаче излезе в навън. В 79-ата Пасторе означи гол, само че той не бе приет заради негова засада. В 81-ата Дзаниоло можеше да се разпише за повторно в мача, само че Донарума избави шута му. В 88-ата резервата Пьонтек откри Чалханоглу на добра позиция, само че мощния удар на турчина мина настрана от вратата. Последното състояние в мача също беше негово, откакто в добавеното време осъществяването му на директен свободен удар мина на сантиметри от гредата.

The anticipation...
...and the jubilation!

Daje Nicolo! #ASRoma pic.twitter.com/fC6JD7fOOC
— AS Roma English (@ASRomaEN) 27 октомври 2019 година С днешната победа Рома се изкачи на 5-ата позиция в класирането с актив от 16 точки, като към този момент е единствено на една от зона " Шампионска лига ". Милан продължава с разочароващите изяви и след петата си загуба за сезона е 13-и с 10 точки, едвам на три от зоната на изпадащите.

РОМА - МИЛАН 2:1
1:0 Джеко (38') 1:1 Ернандес (55') 2:1 Дзаниоло (59')

Рома: Лопес, Спинацола, Фасио, Смолинг, Коларов, Манчини, Верету, Дзаниоло, Пасторе, Пероти, Джеко
Милан: Дж. Донарума, Конти, Мусакио, Романьоли, Ернандес, Кеси, Билия, Пакета, Сусо, Леао, Чалханоглу Серия А 9 кръг, неделя 27 октомври  Рома 2:1краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР