Отборът на Реал Мадрид може да си отдъхне, след като

...
Отборът на Реал Мадрид може да си отдъхне, след като
Коментари Харесай

Как Алегри ще замени Пянич срещу Реал?

Отборът на Реал Мадрид може да си отдъхне, откакто няма да се наложи да се тормози за Миралем Пянич в идния 1/4-финал от Шампионската лига против Ювентус.

Босненският футболист и Меди Бенатия са с наказване и ще отпаднат от проектите на Масимилиано Алегри за конфликта с първенеца на Европа.

Сякаш лиспата на Пянич би изиграла по-голяма роля в това историческо съревнование, имайки поради функционалността, която извършва в схемата на Алегри.

Опитният полузащитник е трети по брой изиграни минути за Юве, отстъпвайки само на Гонсало Игуаин и Джорджо Киелини, а работата му като мотор на тима в центъра на полузащитата е мощно ценена от почитателите на Старата госпожа.

Гениалността му в халфовата линия има своето цифрово изображение. Пянич е направил 50 голови паса, като по този индикатор е преди всичко от футболистите на първенеца на Италия.

На босненския национал е предоставена и задачата да извършва всички статични положения, след които са паднали 19 попадения в Серия “А’’ през актуалната акция.

Работата му в отбрана е също толкоз сполучлива, колкото и в офанзива. Пянич е лишил 183 топки от противниковия тим, спирайки редица офанзиви към вратата на Джанлуиджи Буфон.

Но по какъв начин Масимилиано Алегри ще успее да размени толкоз значим състезател в своята скица?

Единият от разновидностите пред експерта е италианският национал Клаудио Маркизио. Качествата му наподобяват тези на Андреа Пирло и Миралем Пянич, само че огромният проблем пред него е непостоянството, подбудено от редица травми. През сезон 2015/16 Маркизио получи контузия в коляното, която го извади от футболните терени за 268 дни.

Втората алтернатива пред Алегри е Блес Матюиди. Френският халф поддържа сериозен темп на игра и постоянно игра в центъра на полузащитата при скица 4-2-3-1, както и като ляв вътрешен халф при групировка 4-3-3. Французинът би подсигурил на своя ментор повече сила в центъра на терена.

Уругвайският национал Родриго Бентанкур е измежду вероятните разновидности за заместител на Пянич, само че пък от друга срана много рисков. Важността на срещата с Реал би изиграла неприятна роля на 20-годишния полузащитник, който към момента няма толкоз богат опит в сходни мачове.

Шанс за изява може да получи и Стефано Стураро, който в хода на сезона получава все по-малко шансове от Алегри. 25-годишният италианец бе в старовия състав на Юве в злощастния полуфинал с Реал Мадрид през сезон 214/15, изгубен от “бианконерите” с 2-1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР