Отборът на Реал Мадрид може да печели и извън терена.

...
Отборът на Реал Мадрид може да печели и извън терена.
Коментари Харесай

Реал М не спира да печели, Асенсио донесе специален трофей за Кралския клуб

Отборът на Реал Мадрид може да печели и отвън терена. Това потвърди крилото на мадридчани Марко Асенсио, който завоюва благотворителния шампионат La Liga Santander Challenge по FIFA 20, в който присъединяване взеха футболисти от всичките 20 тима в Примера дивисион.

По-важното е, че шампионатът съумя да преизпълни поставената си цел от 100 хиляди евро, които да отидат в помощ на УНИЦЕФ в битката против пандемията от ковид. В рамките на двудневното събитие беше събрана сумата от 140969,26 евро, което значи, че таргетът беше реализиран с успеваемост от 140,96%.

Уникалното съревнование беше проведено от известния eSports коментатор Ибай Янос, който го излъчваше онлайн в най-популярната платформа за тази цел, а точно Twitch. То беше подкрепено от Ла Лига, а медиен сътрудник на събитието беше " Марка ", а останалите водещи испански и международни издания също го отразиха уместно. Само финалната среща пък беше проследена от невероятните 168,6 хиляди фенове от целия свят.

Във въпросния дуел представителят на Реал Мадрид - Марко Асенсио надви с 4:2 против достойния си съперник от Леганес Айтор Рубиал. Шампионът преодоля по пътя си също по този начин и Хосе Антонио Мартинес (Гранада), Ману Морланес (Виляреал) и Еду Експосито (Ейбар). Финалистът пък стартира от предварителния кръг и отстрани поредно Педро Поро (Валядолид), Рубен Гарсия (Осасуна), Горка Гурусета (Атлетик Билбао) и Лукас Перес (Алавес).

Интересното е, че сега Асенсио се възвръща от скъсани кръстни връзки, като наподобява, че е употребявал времето си надалеч от терена, с цел да усъвършенства уменията си с джойстик в ръка.
Колаж: B/R Football
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР