Отборът на разгроми с 4:0 като домакин в епично дерби

...
Отборът на разгроми с 4:0 като домакин в епично дерби
Коментари Харесай

Артета разгневи Клоп и Ливърпул унижи Арсенал в епично дерби

Отборът на разгроми с 4:0 като хазаин в епично дерби от 12-ия кръг на . Двубоят на " Анфийлд " беше белязан от борба сред мениджърите на двата отбора Юрген Клоп и Микел Артета, след която Ливърпул тотално промени настройката си за дуела и прегази противника си.
В 33-ата минута Клоп и Артета едвам не се сбиха поради единоборство на терена, за което треньорът на Арсенал имаше искания към съдията за картон. Това ядоса неговия сътрудник от отбора на Ливърпул, който го атакува словесно и за малко да стигнат до физическа разпра. От този миг нататък дуелът мина напълно в ръцете на мърсисайдци.
В 39-ата минута Садио Мане откри резултата за Ливърпул, а при започване на втората част Диого Жота удвои преднината на домакините. В 73-ата минута Мохамед Салах също вкара, а четири минути по-късно се разписа и резервата Такуми Минамино. Само положителните намеси на вратаря Арън Рамсдейл избавиха Арсенал от по-тежък погром.
По този метод Ливърпул се изкачи до второто място във Висшата лига с актив от 25 точки - на четири от водача Челси и с две повече от третия и четвъртия Манчестър Сити и Уест Хям, като " небесносините " са с мач по-малко, а " чуковете " изгубиха от Уулвърхемптън. Арсенал пък остава на пета позиция с 20 пункта.


ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В първите минути на срещата двата тима се надлъгваха, като борбата бе главно в средата на терена. В 18-ата минута Букайо Сака засече рисково центриране с глава, само че не съумя да вкара. В 30` пък пристигна първото чисто състояние за гол за Ливърпул. Александър-Арнолд центрира остро в наказателното поле. Топката стигна до Тиаго, който опита удар, само че Арън Рамсдейл избави. Последва добавка на Мане, само че и той не съумя да вкара.
Три минути по-късно пристрастеностите около тъчлинията се нажежиха. След нарушаване против състезател на Арсенал Микел Артета потърси сметка от съдията, а Юрген Клоп ненадейно избухна против сътрудника си и . Този конфликт като че ли даде подтик в играта на Ливърпул, който заигра още по-настъпателно в нападателен проект.
В 35-ата минута Мохамед Салах бе доста покрай гол, само че Рамсдейл още веднъж избави Арсенал. Малко по-късно и Александър-Арнолд опита рисков удар към вратата на " топчиите ", който бе блокиран от стража на гостите. В 39` обаче Ливърпул въпреки всичко поведе в резултата. След отлично центриране на Александър-Арнолд Садио Мане се отскубна зад защитата на Арсенал и се разписа с глава - 1:0!


ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Седем минути след подновяването на играта Ливърпул стигна до второ попадение. Алберт Самби Локонга лиши топката наоколо до тъчлинията, само че по-късно позволи съдбовна неточност, подавайки топката към Диого Жота. Португалецът овладя топката в наказателното поле и невъзмутимо отстрани бранител, а по-късно и вратаря Рамсдейл, с цел да вкара на празна врата - 2:0!
В идващите минути Арсенал имаше съществени компликации да изнася топката поради нападателната преса на Ливърпул. " Топчиите " постоянно губеха топката в личната половина и позволяваха на мърсисайдци да провеждат рискови контраатаки. Така първо Садио Мане можеше да вкара, а по-късно и Диого Жота, само че и в двете обстановки Рамсдейл сподели класата си.
В 65-ата минута Арсенал имаше страховит късмет да понижи изоставането си. Пиер-Емерик Обамеянг се измъкна в наказателното поле и стреля по диагонала, само че Алисон мазета със сетни старания с крайник. Три минути по-късно Мохамед Салах даде съвършения пас за Диого Жота в наказателното поле, който бе задължен да вкара. Ударът на португалеца обаче някак бе избавен от Рамсдейл.
В 74-ата минута Ливърпул стигна до трети гол, който пристигна след брилянтна отборна игра като " по учебник ". С общо шест докосвания мърсисайдци матираха Арсенал, откакто Алисон подхвана офанзивата, последваха две докосвания с глава, а по-късно Садио Мане проби на скорост по фланга. Последва съвършен пас за Салах, който се разписа с лекост - 3:0!


Три минути по-късно Ливърпул стигна до четвърто попадение. След следващата превъзходна офанзива Мохамед Салах включи Александър-Арнолд в наказателното поле, а той пусна подаване, паралелно на голлинията. Там преди малко влезлият като запаса Такуми Минамино единствено трябваше да постави крайници си на пътя на топката, с цел да се разпише - 4:0!




СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Фабиньо, Тиаго, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Салах, Жота
Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Уайт, Габриел, Таварес, Партей, Локонга, Смит Роу, Сака, Обамеянг, Лаказет
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Изненадващо или не, Арсенал е спечелил повече точки от Ливърпул през календарната 2021 година. " Артилеристите " са в серия от три следващи победи, а след последния кръг съумяха да се приближат на единствено две точки от мърсисайдци, които паднаха от Уест Хям и записаха първа загуба от месец април насам.
В общ проект и двата тима играят мощно и реализират позитивни резултати. За днешното дерби обаче не липсват кадрови проблеми и пред Ливърпул, и пред Арсенал. Юрген Клоп няма да може да разчита на Роберто Фирмино, както и на Джо Гомес, Харви Елиът и Къртис Джоунс. Наби Кейта, Анди Робъртсън, Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър пък са под въпрос.
Мениджърът на " топчиите " Микел Артета пък е без Гранит Джака и Сеад Колашинац. Под въпросителна е и звездният нападател на тима Пиер-Емерик Обамеянг, както и Томас Партей и Фоларин Балогън. Арсенал не е побеждавал Ливърпул на " Анфийлд " от 2012 година насам, а за последно лондончани победиха мърсисайдци през предишното лято, само че на " Емиратс ".
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР