Отборът на Парма Перм надигра по категоричен начин носителя на

...
Отборът на Парма Перм надигра по категоричен начин носителя на
Коментари Харесай

Парма спря Рилски спортист по пътя към български 1/4-финал във ФИБА Къп

Отборът на Парма Перм надигра по безапелационен метод носителя на Купата на България Рилски състезател с крайното 90:61 в зала „ Арена Ботевград “, с цел да прескочи осминафиналната фаза на шампионата ФИБ Къп. Руснаците постановиха тотална доминация и по този начин в четвъртък от 21:00 Балкан и Парма ще спорят за място във Финалната четворка на конкуренцията, като срещата още веднъж ще се играе на територията на ботевградчани.



Баскетболистите на съветския Парма започнаха извънредно мощно дуела и небрежно стигнаха до удобен задатък от 9 точки преди втората четвърт-29-20.

В началото на вторите 10 минути самоковци заиграха по-добре и съумяха да смъкват пасива си, само че това бе за малко. Руснаците подвигнаха неотложно оборотите в играта си и активът им още веднъж стартира да пораства, а почивката пристигна при 48-35.

През второто полувреме играчите от Перм продължиха с положителните си изяви, а разликата продължи да пораства и преди последната част към този момент бе 25 точки- 70-45.

В последната част играчите ни дадоха всичко от себе си с цел да стопят пасива си, само че руснаците не разрешиха това да се случи и се класираха по безапелационен метод за идващия стадий от конкуренцията.

Адас Юскевичиус приключи с най-вече за Парма - 18 точки, Марекс Мейерис добави 10 точки и 10 битки, а трима играчи записаха по 9 точки - Максим Григориев, Марсел Понитка и Борис Савович. За Рилски състезател Алекс Симеонов бе най-резултатен с 15 точки, Николас Карвачо добави 12 точки и 9 битки, а Тихомир Желев наниза 11 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР