Отборът на Нидерландия победи САЩ с 3:1 в първата осминафинална

...
Отборът на Нидерландия победи САЩ с 3:1 в първата осминафинална
Коментари Харесай

Лалетата прегазиха САЩ, Нидерландия ликува

Отборът на Нидерландия победи Съединени американски щати с 3:1 в първата осминафинална среща от Световното състезание по футбол в Катар. 

Мемфис Депай вкара първия гол в 10-ата минута, а в добавеното време на първото полувреме Дейли Блинд направи 2:0. Дензъл Дъмфрис асистира и за двете попадения. В 76-ата Хаджи Райт понижи, а пет по-късно Дъмфрис се разписа за 3:1.
-->
Така на четвъртфиналите " оранжевите ", които са сребърни медалисти от Мондиал 2010, ще играят с спечелилия от късния мач сред Аржентина и Австралия.

Кристиан Пулишич стартира титуляр за Съединени американски щати, само че Джош Сърджант пропуща мача поради контузия на десния гален.

Нидерландия пък беше в същия стартов състав както в мача с Катар, който завоюва с 2:0.

Американците първи имаха късмет да открият резултата още в 3-ата минута, когато Кристиан Пулишич се оказа самичък против вратаря Ноперт, който обаче избави удара му.

В 10-ата минута Мемфис Депай откри резултата. Той се възползва от отличен пас на Дензъл Дъмфрис и с акуратен шут по земя даде задатък на " лалетата ".

Малко по-късно Върджил ван Дайк направи пропуск с глава, а три минути преди края на първите 45 минути Тимъти Уеа не съумя да изравни за Съединени американски щати, откакто опитва удар от междинна отдалеченост.

Секунди преди края на добавеното време на първата част Нидерландия вкара втори гол. Дъмфрис подаде на Дейли Блинд, който беше непогрешим от към 12 метра и направи 2:0.

В началото на второто полувреме играчите на Съединени американски щати пропуснаха две положителни положения да понижат изоставането си в резултата посредством Уестън МакКени и Тим Рийм.

В 62-ата минута Мемфис Депай стреля рисково към вратата на американците, само че Мат Търнър мазета в корнер. Десет по-късно стражът на Арсенал още веднъж избави удар с глава на Мемфис.

Резервата на Съединени американски щати Хаджи Райт с доза шанс върна един гол в 76-ата минута. В наказателното поле на Нидерландия топката се отби в крайници му, което подлъга вратарят на " оранжевите ", който не съумя да реагира.

Девет минути преди края на постоянните 90 минути Нидерландия стигна до трето попадение дело на Дензъл Дъмфрис. Той получи прекрасен пас от Блинд и осъществя за крайното 3:1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР