Отборът на Наполи стигна до впечатляваща победа с 2:1 при

...
Отборът на Наполи стигна до впечатляваща победа с 2:1 при
Коментари Харесай

Наполи запази жива мечтата за Скудетото след впечатляващ обрат

Отборът на Наполи стигна до впечатляваща победа с 2:1 при семейството си на Киево в среща от 31-ия кръг на Серия А. Въпреки упованията за лека и рутинна победа на неаполитанци, феновете на препълнения “Сан Паоло ” станаха очевидци на същинска драма.

След нулево тъждество на почивката, в 56-ата минута домакините получиха по този начин чакания късмет да открият резултата, откакто основният съдия отсъди дузпа в тяхна изгода. С осъществяването се зае голмайсторът на отбора Дрис Мертенс, който обаче не съумя да се разпише. Ситуацията за Наполи се утежни в допълнение в 73-ата минута, при която гостите изненадващо стигнаха до гол. При една от редките си контраатаки отборът от Верона откри след попадение на резервата Мариус Степински.

Този гол несъмнено стъписа домакините, които се хвърлиха мигновено в офанзива. В идващите минути на няколко пъти играчите на Маурицио Сари бяха покрай равнене, само че отлични намеси на стража на Киево Стефано Сорентино и неналичието на шанс остави резултатът неизменен. Така срещата вървеше към шокираща загуба за неаполитанци, преди влезлият като запаса Аркадиуш Милик да възвърне равенството. Полският национал се разписа с глава в 89-ата минута, с което върна очакванията на своя отбор, че може да завоюва тази среща. Само две минути по-късно цялостният поврат бе на разположение, откакто Диавара с доста техничен удар вкара за 2:1 и хвърли в възторг тифозите на Сан Паоло.

Победата остави живи възможностите на Наполи в борбата за купата. Неаполитанци остават на втората позиция със 77 точки, на 4 от водача Ювентус. Киево е 14-и с 29.

Ето и още резултати от Серия А:

Кротоне – Болоня 1:0

Верона – Каляри. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР