Отборът на Мерцедес официално потвърди, че Мик Шумахер ще получи

...
Отборът на Мерцедес официално потвърди, че Мик Шумахер ще получи
Коментари Харесай

Мерцедес потвърди дебюта на Шумахер в Испания

Отборът на Мерцедес публично удостовери, че Мик Шумахер ще получи своя първи късмет да седне зад кормилото на истиснкия W14 по време на теста на Пирели, в който ще се включат „ Черните стрели “ идната седмица.

Както бе обявено по-рано в немските медии актуалният авариен водач на Мерцедес ще бъде зад кормилото на W14 в сряда на пистата „ Каталуния “ край Барцелона, където този уикенд ще се организира Гран При на Испания. Изпитанията на Пирели ще бъде с дълготрайност от два дни, като в първия ден присъединяване ще вземе титулярният водач на Мерцедес Джордж Ръсел. Неговият съотборник Люис Хамилтън пък въобще няма да кара на тестванията.

Припомняме, че Шумахер се причисли към „ Черните стрели “ при започване на годината, откакто загуби титулярното си място в Хаас след два сезона в американския отбор. Освен на Мерцедес през тази година Шумахер е авариен водач и на отбора на Макларън, когато главният авариен играч на английския отбор Алекс Пало не може да участва на стартовата от Формула 1 поради уговорките си в Индикар.
 Шумахер ще бъде запаса и на Макларън през 2023 година Шумахер ще бъде запаса и на Макларън през 2023 година
В кчаеството си на авариен водач на Мерцедес Шумахер прекарва време в симулатора на отбора в Бракли и участва в гаража по време на всеки един спортен уикенд.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР