Отборът на Марица (Пловдив) за момичета до 15 години спечели

...
Отборът на Марица (Пловдив) за момичета до 15 години спечели
Коментари Харесай

Марица U15 спечели турнира Николай Диманов

Отборът на Марица (Пловдив) за девойки до 15 години завоюва Пролетния шампионат " Николай Диманов " за девойки до 15 години. Турнирът в памет на огромния пловдивски волейболен треньор Николай Диманов се организира за втора поредна година като за първи път участваха и момчета. Срещите се играха в зала Олимпиада, а един от дуелите на маричанки се организира и в зала Колодрума.

След две чисти победи през вчерашния ден Марица беше с 6 точки преди решителната среща против ЦПВК (София), който беше с 4. Днес девойките на Петя Хрисчева изгубиха от ЦПВК (София) в извънредно трагична среща с 2:3 (25:20, 19:25, 19:25, 30:28, 5:15). Спечелената точка се оказа решаваща за крайното класиране. Марица U15 завоюва шампионата със седем точки, ЦПВК остана на втората позиция с 6, трети е Пирин (Разлог) с 3, а четвърти остана Хебър (Пазарджик) с 2. Марица завоюва за първи път изданието на шампионата. Миналата година маричанки изгубиха от Казанлък Волей (Казанлък) финала. Тогава шампионатът беше за девойки до 13 години.

Турнирът при момчетата до 14 години завоюва ВАСК (София), който приключи без загуба.

На церемонията по награждаването участваха брачната половинка и двете дъщери на Николай Диманов президентът на Марица Илия Динков, членът на Управителния съвет на ВК Марица и притежател на спонсора Стар Нейлз – Емилия Динкова, притежателят на Атаро Клима и един от спонсорите на Виктория Волей Атанас Рогачев, мениджърът на Марица Борис Халачев и шефът на школата на маричанки Владимир Котев. Всички осем тима получиха медали, а спечелилите надлежно при девойките Марица (Пловдив) и при момчетата ВАСК (София) купи за първото място.

Волейболен клуб Марица получи доста скъп подарък от фамилията на Николай Диманов по време на награждаването. Дъщерята на Николай Диманов Милена подари извоюваната републиканска купа от пионерките преди 30 години. Милена Диманова връчи оценката на треньорката на Марица U15 Петя Хрисчева.

Крайно класиране Пролетен шампионат Николай Диманов 2019 девойки до 15 години:

1. Марица (Пловдив)
2. ЦПВК (София)
3. Пирин (Разлог)
4. Хебър (Пазарджик)
Пролетен шампионат Николай Диманов за девойки до 15 години – стратегия
Пролетен шампионат Николай Диманов като събитие във Фейсбук
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР