Отборът на Манестър Сити постигна разгромна победа с 6:3 при

...
Отборът на Манестър Сити постигна разгромна победа с 6:3 при
Коментари Харесай

Сити попиля Юнайтед с хеттрици на Халанд и Фоудън

Отборът на Манестър Сити реализира разгромна победа с 6:3 при семейството си на Манчестър Юнайтед в огромното дерби от осмия кръг на британската Висша лига.

„ Гражданите “ поведоха в резултата в осмата минута, когато Бернардо Силва получи топката на левия фланг и пусна остро центриране по земя в наказателното поле на „ алените дяволи “, където Фил Фоудън с удар от придвижване прати неспасяемо топката в близкия горен десен ъгъл на вратата, защитавана от Дави де Хеа.

Шампионите удвоиха преднината си по-късно повече от половин час игра. Кевин Де Бройне центрира от ъглов удар в пеналтерията на Юнайтед, където Ерлинг Халанд надскочи Скот Мактоминей и с глава се разписа в долния десен ъгъл на вратата. Топката че изчистена от Маласия, само че кълбото бе минало голлинията с целия си размер и реферът Майкъл Оливър уточни центъра.

Преднината на домакините стана класическа в 37-ата минута, когато Де Бройне центрира полувисоко отдясно в наказателното поле на гостите, където Холанд засече токата с шпагат, отбелязвайки второто си попадение в мача.

Полувремето стигна на състава на Хосеп Гуардиола да вкара и четвърти гол. Ерлинг Холанд получи топката на левия фланг и пусна остро подаване по земя в пеналтерията на футболистите с „ червено-черни “ екипи, където връглитащият Фоудън с изстрел от придвижване се разписа в долния ляв ъгъл на стража Де Хеа.

Манчестър Юнайтед понижи изоставането си посредством Кристиан Ериксен, който се разписа в 52-ата минута.

Отговорът на Сити не закъсня и Халанд осъществя хеттрик в 65-ата минута. Шест минути същото стори и Фоудън, който вкара третото си попадение в мача.

Антони Марисал вкара за 6:2 седем минути преди края на постоянното време. Крайният резултат оформи още веднъж той от дузпа в 90-ата минута.

В класирането Манчестър Сити е втори с актив от 20 точки, на един пункт зад водача Арсенал. Съставът на Ерик загар Хаг пък е шести с 12 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР