Отборът на Лудогорец загуби първия си двубой срещу казахстанския Астана

...
Отборът на Лудогорец загуби първия си двубой срещу казахстанския Астана
Коментари Харесай

Лудогорец падна след обрат в Казахстан

Отборът на Лудогорец загуби първия си дуел против казахстанския Астана с 1:2. Реваншът от третия квалификационен кръг на футболния шампионат Лига Европа е на 17 август в Разград, написа БНР.

Шампионите на България поведоха в резултата в 34-ата минута с гол на новото си попълнение Ноа Сонко Сундберг. Шест минути по-късно обаче Жарко Томашевич изравни, а при започване на второто полувреме Александър Марочкин вкара втория гол за Астана.
-->
 Ако съумеят да отстранят казахстанците Лудогорец, ще играе плейоф за влизане в групите на втория по мощ европейски клубен шампионат против нидерландския гранд Аякс. При крах против Астана разградчани ще се изправят против Валмиера или албанския Партизани в плейоф за групите на Лигата на конференциите.Още във втората минута Лудогорец бе покрай това да инкасира гол, само че шансът покри разградчани и Вороговский стреля в напречната греда.

 В 10-ата минута Бърнард Текпетей опита да откри с дълъг пас Кирил Десподов, само че капитанът на Лудогорец нямаше по какъв начин да стигне топката и тя излезе в тъч.

 Шест минути по-късно Аимбетов излезе на добра позиция и стреля, само че Серджио Падт се отличи с добра интервенция с крайник, с цел да резервира мрежата си " суха ". В 23-ата минута Сонко Сундберг лиши топката от Аимбетов и пусна към Руан Секо, който върна за Текпетей, само че изстрелът на ганаеца бе неакуратен.

 Две минути по-късно Урега стреля от дъгата на наказателното поле, получи се и рикошет, само че в последна сметка Падт не трябваше да се намесва.

 В 34-ата минута на дуела Лудогорец поведе в резултата. Кирил Десподов центрира от свободен удар, а новото попълнение на " орлите " Ноа Сонко Сундберг даде задатък на отбора след удар с глава.

Домакините бързо съумяха да се върнат в мача, и то по еднакъв метод. След центриране от свободен удар централният защитник Жарко Томашевич с глава прати топката във вратата на Падт за 1:1.

 Астана стартира и второто полувреме по-активно. В 52-ата минута Урега се впусна в офанзива и опита да подаде на Аимбетов, само че бранител на Лудогорец съумя да почисти в корнер.

 След осъществяването на ъгловия удар отбраната на Лудогорец не оправи по най-хубавия метод и домакините продължиха да владеят в половината на орлите, което докара до центрирането на Ховнанисян към Марочкин, който вкара третия гол с глава в дуела - 2:1.

 В 56-ата минута Десподов получи от Якуб Пьотровски и стреля от границата на наказателното поле, само че доста над вратата.

 В 60-ата минута Астана бе покрай втори гол, само че Дарбо направи оромен пропуск от близка отдалеченост. Десет минути по-късно и Лудогорец можеше да означи, само че Йосип Чондрич се намеси по впечатляващ метод при изстрела с глава на Руан Секо.

В 81-ата минута Падт също сподели класа и спря с крайник изстрел на Досмагамбетов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР