Отборът на Лос Анджелис ФК спечели за пръв път титлата

...
Отборът на Лос Анджелис ФК спечели за пръв път титлата
Коментари Харесай

Бейл и вратар носят историческа титла на Лос Анджелис

Отборът на Лос Анджелис ФК завоюва за пръв път купата в Мейджър лийг сокър (МЛС).

Във финала на футболния шампионат на Съединени американски щати и Канада калифорнийци се постановиха с 6:3 след осъществяване на дузпи над Филаделфия Юниън.

В постоянното време мачът приключи 2:2, след продълженията резултатът бе 3:3, а при дузпите Лос Анджелис завоюва с 3:0.

Героите за спечелилите бяха уелската суперзвезда Гарет Бейл, който вкара за 3:3 в 128-мата минута на срещата, както и вратарят Джон МакКарти, който влезе от пейката и избави две дузпи.

Срещата на стадион " Банк ъф Калифорния " не стартира с изключително високо движение, само че до почивката първенецът от постоянния сезон в Западната конференция взе преднина.

Точен за домакините в 28-мата минута бе халфът Килин Акоста. Той извърши директен свободен удар, при който топката се отклони от стената и излъга вратаря на Филаделфия Андре за 1:0.

Шампионът на Източната конференция отговори след тъкмо час игра. Унгарецът Даниел Газдаг пресече отдалечен удар на собствен съотборник и останал очи в очи с вратаря на домакините Максим Крепо не сбърка за 1:1.

Лос Анджелис още веднъж поведе в 83-тата минута на мача, когато колумбиецът Хесус Мурийо вкара с глава след центриране от корнер, само че единствено две минути по-късно англичанинът Джак Елиът възвърне равенството след сходно осъществяване.

В началото на спомагателните 30 минути в игра за домакините се появиха две от трите огромни звезди на отбора - някогашните играчи на Барселона и Реал Мадрид - Кристиан Тейо и Гарет Бейл. Опитният защитник на калифорнийци Джорджо Киелини обаче остана на пейката и по този начин и не влезе на терена до края.

Най-любопитният миг в срещата пристигна в 110-ата минута, когато нескопосано връщане към вратаря Максим Крепо разреши на нападателя на Филаделфия Кори Бърк да открадне топката. Крепо излезе отвън наказателното си поле и препъна ямайския таран на гостите, който се откъсваше самичък против празната врата. И двамата футболисти получиха травми, което докара до закъснение на играта с девет минути, а на Крепо бе показан и червен картон.

Неговото място под рамката на вратата бе заето от родения във Филаделфия и някогашен състезател на Юниън Джон МакКарти.

В 124-тата минута на дуела обаче МакКарти трябваше да извади топката от вратата си, откакто централният бранител на гостите Джак Елиът вкара втория си гол в мача.

Юниън към този момент се виждаха с купата, когато в 128-мата минута настъпи моментът на Бейл. Макар и с човек по-малко домакините упражниха напън и след едно центриране от левия фланг Бейл надскочи по-високия от него Елиът, с цел да прати с глава топката във вратата на Блейк за 3:3.

Драмата обаче предстоеше при дузпите, които започнаха с призрачен пропуск на Тейо за Лос Анджелис. Халфът стреля извънредно едва и Андре Блейк улови топката без проблеми.

Веднага по-късно обаче Даниел Газдаг се подхлъзна при осъществяването си и прати топката над вратата. Последваха две сполучливи осъществявания за Лос Анджелис, до момента в който футболистите на Филаделфия на два пъти не съумяха да преодолеят МакКарти.

Така пристигна ред и на капитана на Лос Анджелис Илие Санчес, който бе непогрешим, с цел да донесе най-ценния трофей в сокър шампионата на Съединени американски щати и Канада на клуба си.

За " Най-полезен състезател " на финала бе избран вратарят на домакините Джон МакКарти за хванатите от него дузпи на Хосе Мартинес и Кай Вагнер.
















































--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР