Отборът на Ливърпул отново разочарова феновете си само седмица след

...
Отборът на Ливърпул отново разочарова феновете си само седмица след
Коментари Харесай

Борнемут върна Ливърпул в кризата, Салах изпусна дузпа

Отборът на Ливърпул още веднъж разочарова почитателите си единствено седмица след погрома над Манчестър Юнайтед със 7:0. В мач от 27-ия кръг на Висшата лига „ алените ” на Юрген Клоп паднаха безславно с 0:1 от последния във краткотрайното класиране отбор на Борнемут.

След спокойни първи пет минути на „ Вайталити ”, първата действителна голова опция в мача пристигна пред вратата на домакините. Ливърпул стигна до ъглов удар пред Нето, като топката бе центрирана на далечната греда, където Върджил ван Дайк се извиси и стреля с глава. Джеферсън Лерма обаче бе на точното място и почисти от самата голлиния. Последва нов ъглов удар за гостите, който обаче не донесе заплаха за бразилския пазач на Борнемут.

Борнемут отговори уместно и в 10-ата минута стигна до доста чиста обстановка. Тя пристигна след доста груба неточност на Александър Арнолд в центъра на терена. Домакините лишиха топката, тя попадна в Соланке, който изведе чудесно Оутара отдясно. Той напредна, преодоля Алисон, само че стреля от доста дребен ъгъл и топката не попадна в задачата.В 25-ата минута Борнемут стигна до свободен удар пред вратата на Ливърпул. Билинг проби доста добре и бе фаулиран от Конате пред пеналта. След центрирането защитата на Ливърпул се оправи почисти в ъглов удар, след който обаче не се стигна до нищо рисково за Алисон.

Бразилецът обаче нямаше какво да направи единствено три минути по-късно, когато резултатът бе открит. След групова неточност в защитата на гостите Данго Оутара се измъкна от засадата и напредна доста добре към наказателното поле на „ алените ”. Данго мина през двама бранители на Ливърпул преди да центрира към Фил Билинг, който без никакво закъснение стреля от няколко метра и порази задачата.

В 68-ата минута Ливърпул стигна до дузпа, откакто Адам Смит игра с ръка. След центриране към Жота на далечната греда, португалецът стреля с глава, топката срещна ръката на бранителя на домакините и излезе отвън вратата. Първоначално реферът отсъди корнер, само че бе извикан да прегледа обстановката с ВАР. След като видя ситуацията основният арбитър не се поколеба да уточни бялата точка. С осъществяването се нагърби Мохамед Салах, който обаче заложи на силата и даже не уцели вратата.

В продължението на срещата Коди Гакпо стреля доста рисково по диагонала, само че топката мина над вратата.

С триумфа си през днешния ден отборът на Борнемут се измъкна от зоната на изпадащите и към този момент има актив от 24 пункта. Ливърпул остава пети, само че може да бъде преместен от тази позиция според от останалите резултати в кръга.  
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР