Отборът на Ливърпул направи поредна грешна стъпка във Висшата лига.

...
Отборът на Ливърпул направи поредна грешна стъпка във Висшата лига.
Коментари Харесай

Посредствен Ливърпул се провали отново във Висшата лига

Отборът на Ливърпул направи поредна неверна стъпка във Висшата лига. Футболистите на Юрген Клоп изиграха нов несъвършен дуел и си потеглиха единствено с точка от визитата си на Кристъл Палас в Лондон. Двубоят на „ Селхърст парк ” приключи без голове – 0:0. 

Двубоят стартира с напън на гостите, които в първите десетина минути владееха топката в 80% от игровото време. Първата заплаха в мача бе точно пред вратата на домакините. В 10-ата минута Гакпо изведе Салах отдясно, египтянинът овладя и неотложно стреля по диагонала, само че около вратата.

Две минути по-късно защитата на Ливърпул не напът да сгреши съдбовно. Матип комбинира с Арнолд, който се опита да върне топката към Алисон. Пасът обаче бе много пай, което разреши на Матета да отнеме и да стреля към вратата, само че в последна сметка, след интервенция на Алосон, топката излезе в корнер.

В 17-ата минута Робъртсън проби добре отляво и центрира в наказателното поле. Защитник на Палас почисти топката, която попадна на пътя на Жота. Португалецът стреля от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на вратаря.

Малко преди да изминат 30 минути от началото на срещата, Ливърпул получи правото да извърши свободен удар на дъгата на наказателното поле. Гостите извършиха заучено, само че ударът на Трент Александър-Арнолд се отби от главата на Джордан Хендерсън и излезе в навън.

В 40-ата минута Натаниел Клайн сгреши против Салах и разреши на нападателя на „ алените ” да му отнеме топката в централния кръг. Египтянинът овладя и напредна към вратата на домакините. След като стигна в наказателното поле, Салах настройки топката на левия си крайник, само че ударът му ме слаб и не затрудни противниковия пазач.

В ответната офанзива Палас бе доста покрай откриването на резултата. След нова неточност на Арнолд, Джефри Шлуп лиши топката и незабавно я прати към Матета, който стреля от границата на вратарското поле, само че за негов неприятен шанс удари напречната греда.

Втората част стартира с прелестен късмет за Ливърпул. След центриране в наказателното поле на Палас отдясно, отбраната на домакините не съумя да почисти добре и топката попадна в Салах, който неотложно стреля с левия крайник, само че прати коженото кълбо в напречната греда.

Това обаче бе едно от дребното забавни положения след почивката. Бракът в дейностите на двата отбора взе превес, а чистите положения пред двамата вратари липсваха. Гостите стигнаха до няколко ъглови удари пред вратата на Гуита, само че не и да затруднят стража на лондончани.  

Десетина минути преди края на постоянното време, след неточност в центъра на терена от страна на домакините, топката попадна в Салах, който изведе чудесно Коди Гакпо в наказателното поле. Нидерландецът стигна до топката и се опита да трансферира стража на лондончани, само че не съумя да уцели рамката на вратата и стреля в навън.

FT | КРИСТЪЛ ПАЛАС – ЛИВЪРПУЛ 0:0

Кристъл Палас : 13 Гуита, 17 Клайн, 16 Андерсен, 6 Гехи, 3 Митчел, 28 Докуре, 8 Локонга, 9 Аю, 7 Олисе, 15 Шлуп, 14 Матета

Мениджър: Патрик Виера

Ливърпул :  1 Алисон, 66 Александър-Арнолд, 32 Матип, 4 Ван Дайк, 26 Робъртсън, 8 Кейта, 14 Хендерсън, 7 Милър, 11 Салах, 20 Жота, 18 Гакпо

Мениджър: Юрген Клоп
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР