Отборът на Левски се класира за плейофите за влизане в

...
Отборът на Левски се класира за плейофите за влизане в
Коментари Харесай

Левски продължава напред в Европа след късен успех над Апоел

Отборът на Левски се класира за плейофите за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите, откакто победи Апоел Беер Шева с 2:1 в реванша сред двата отбора, който се игра на стадион " Георги Аспарухов ". Първият мач в Израел бе приключил при нулево тъждество, а Роналдо донесе триумфа на " сините " довечера с гол в 96-та минута.


Пред препълнените трибуни на " Герена " домакините започнаха по-уверено и натиснаха при започване на дуела, само че мъчно стигаха до чисти голови положения. Преимуществото им въпреки всичко даде резултат в 15-та минута, когато бразилецът Уелтън се разписа с глава отблизо разстояние след доста тъкмо центриране на Патрик-Габриел Галчев. В идващите минути " сините " се защитаваха доста солидно и не позволяваха рискове пред Пламен Андреев, който бе на място при няколко точни удара.

През второто полувреме последователно гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол и стигнаха до него в 79-та минута, когаот българският национал Йоан Стоянов се разписа с изстрел от воле от границата на наказателното поле, като и намесата на Андреев не бе на нужното равнище. Играчите на Николай Костов реагираха на удара и водени от своите почитатели потърсиха успеха. Тя пристигна в последната, шеста минута на добавеното време, когато Роналдо бе на точното място в точното време и с обмислен изстрел по земя вкара за 2:1.


Реферът Думитру Мунтеан даде късмет на Апоел с няколко допълнтелни минути, само че при две рискови центрирания Андреев бе доста постоянен и взе топката с уверени намеси. По този метод Левски стигна до триумфа, който ще донесе на отбора солидни финансови попълнения и мач с Айнтрахт Франкфурт за влизане в групите на ЛК.

Двубоите с елитния немски отбор ще се играят на 24 и 31 август. Левски ще бъде хазаин в първия мач идващия четвъртък, който ще се играе на Националния стадион " Васил Левски ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР