Отборът на Левски постигна много трудна победа с 1:0 срещу

...
Отборът на Левски постигна много трудна победа с 1:0 срещу
Коментари Харесай

Ботев /Враца/ смени вратарчето и показа ново лице срещу Левски на Герена /снимки/

Отборът на " Левски " реализира доста сложна победа с 1:0 против един от новобранците в шампионата " Ботев " (Враца).
Двубоят от петия кръг на efbet Лига имаше неочакван воин. Това е 17-годишният нападател на столичани Преслав Бачев, който влезе запаса и донесе скъпата победа с дебютното си попадение в професионалния футбол. Младокът се разписа в 83-ата минута, като избави отбора си от грандиозна издънка преди срещата-реванш с " Апоел " (Беер Шева) от Лига на конференциите, която е в четвъртък.
Дани Моралес направи три промени от загубата 0:5 от " Лудогорец ". Красимир костов, Диого Барбоса и Спас Георгиев отстъпват местата си на Федерико Бариос, Едуардо Кунде и Красимир Тодоров.
Още при първата офанзива на домакините се стигна до корнер, след който Краев с глава пропусна да даде преимущество на столичани. Близо 5000 почитатели на " сините " подкрепяха отбора, а удар на Попов бе париран от защитник, след което бранител върна неприятно към стража на гостите, само че без да се стигне до нещо по-сериозно. В 13-ата минута Рикардиньо с глава стреля на гредата от няколко метра. Отново той в 26-ата минута бе изведен зад отбраната от Цунами, само че ударът му с левия крайник не попадна в задачата.
Определено в този интервал домакините изпитваха компликации, като не успяваха да играят своята игра против добре подредения тим на " Ботев ", който бе с петима в отбрана и се защитаваше с 10 индивида. 
В 31-ата минута след светкавична контраофанзива врачани направиха необикновен пропуск. Цветанов изведе Перея, който нахлу и подаде към Цветанов и Красимир Тодоров, които бяха сами против Андреев. Бившият национал се засуети и остави топката на Тодоров, който също не взе вярното решение и вместо да вкара за 0:1, се стигна единствено до корнер.
Това стресна домакините, които по този начин и не успяваха да стигнат до голово състояние. Минута преди края Рикардиньо още веднъж опитва удар, който мина около вратата.
На почивката Костов направи цели три промени и пусна в игра Уелтон, Илиян Стефанов и Асен Чандъров, които замениха Рикардиньо, Попов и Галчев. Това решение за треньора сподели какъв брой е неудовлетворен от видяното преди почивката.
Цунами пропусна отличен късмет с десния крайник, а гостите отвърнаха също с доста добра офанзива. Стефанов също се забави и не съумя да се разпише при центриране отляво. Преди да се стигне до още една чиста обстановка за " Ботев ". Генов бе изведен самичък против Андреев, само че стреля в навън.
Младокът Преслав Бачев също влезе в игра вместо Фадига, а нов удар на Стефанов излезе в навън. Гостите, които се защитаваха с 10 индивида, контраатакуваха рисково и първо статично състояние вкара ужас пред Андреев, само че никой не съумя да засече топката пред вратаря, който минути по-рано изпусна топката при леко центриране.
Резервата на врачани Марко Мажуга пък изпусна самичък против Андреев, който избави, само че се оказа, че нападателят е бил в състояние на засада. Най-добрият състезател на домакините Уелтон в характерен жанр направи 60-метров пробив и откри Стефанов, само че играчът с №14 стреля над вратата за отчаяние на почитателите по трибуните. Генов и Бачев също насочиха по един удар.
Гол на " Герена " въпреки всичко падна в 83-ата минута и негов създател бе Преслав Бачев. 17-годишният младок бе най-съобразителен в наказателно поле след центриране на Кордоба, което не бе избито добре от бранител. Така роденият през 2006-та година нападател означи своето дебютно попадение за столичния гранд.

" Левски " 1:0 " Ботев " (Враца)

Стартови сформира:

" Левски ": Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Андриан Краев, Хосе Кордоба, Цунами, Асен Митков, Асими Фадига, Роналдо, Ивелин Попов, Джавад Ел Джемили, Рикардиньо

" Ботев " (Враца): Федерико Бариос, Браян Мендоса, Едуардо Кунде, Луис Соарес, Мартин Кавдански, Момчил Цветанов, Чавдар Ивайлов, Стефан Велев, Красимир Тодоров, Браян Переа, Даниел Генов
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР