Отборът на Левски изпраща изключително противоречива футболна есен. Сините едва

...
Отборът на Левски изпраща изключително противоречива футболна есен. Сините едва
Коментари Харесай

Великолепната синя“ седморка

Отборът на Левски изпраща извънредно спорна футболна есен. " Сините " едвам събраха задоволително количество играчи, с цел да започват акцията, а по-късно трябваше да претърпяват и унижението на това да се намират в зоната на изпадащите.

Управленски рокади и скъпа финансова помощ обаче направиха по този начин, че треньор №1 в историята на клуба Станимир Стоилов да се завърне. С Мъри пристигна вярата за по-добро показване и резултати. Постепенно положителните пожелания се трансфораха в действителност. С оглед на трагичното начало, вековниците се закрепиха в Топ 6 и имат немалки шансове за атакуване на още по-челни места. Да не забравяме и Купата на България - шампионатът, който от " Герена " не крият упоритостите си да завоюват.
 Годината на Левски - треньорски безпорядък, безпаричие и Диксън (част 1)
Годината на Левски - треньорски безпорядък, безпаричие и Диксън (част 1)

" Сините " минаха през най-бурните 12 месеца в цялата си клубна история

Ето кои бяха отличилите се в " синия " лагер през тази първа половина от сезон 2021/22:

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ - Завръщане със жанр

Дори и критиците на Николай Михайлов биха признали, че стражът изживява своя футболен подем. Националът на България се намира в може би най-хубавата си физическа форма. Близо е и до оптималния потенциал на неговите благоприятни условия. Статистиката също е на страната на вратаря. От 18 появи в efbet Лига, Ники реализира седем " сухи мрежи ", като 90% от тях бяха регистрирани след идването на Станимир Стоилов и заздравяването на пропускливата " синя " защита. На целия хал, на който беше дефанса на Левски, това че тимът е позволил единствено 20 гола до този миг се дължи напълно на самостоятелната класа на Михайлов. 33-годишният капитан избави и 40% от дузпите, против които му се наложи да се изправя.
 Снимка 554565
Източник:

Към днешна дата единственото терзание по отношение на Михайлов е обвързвано с бъдещето му в клуба. Интерес към него има от редица задгранични отбори, а самият той не крие желанието си да се опитва още един път зад граница. Ако се стигне до разлъка, Левски сигурно ще изгуби водач, от който има потребност освен на терена, а и отвън него.

ХОСЕ КОРДОБА - Развитие със светкавични темпове

Още с оповестяването на новината, че Станимир Стоилов се завръща в Левски, от столичния гранд към този момент бяха подготвили и няколко входящи прехвърлянето, по експлицитното предпочитание на експерта. Една от покупко-продажбите бе за панамеца от Етър - Хосе Кордоба. Някои сбръчкаха вежди от изненада, че сходен състезател ще укрепва защитата на Левски. 20-годишният бранител обаче потвърди съвсем незабавно, че е един от футболистите притежаващи голям пиедестал, над който да се надгражда съвсем непрекъснато.
 Снимка 554568
Източник:

Кордоба има всички нужни качества за един актуален защитник. Има експедитивност, гарнирана с добър надзор над топката. Акуратното пространствено чувство и неизчерпаема физическа сила пък са индикаторите, поради които Кордоба не е излизал от титулярния състав към този момент осем поредни мача. В тях е получил и три жълти картона, а самият Стоилов похвали панамеца, че е един от най-концентрираните и отдадени на тима футболисти. С такова предпочитание кариерата на Кордоба се обрисува да бъде повече обещаваща.

АНДРИАН КРАЕВ - Край на опитите

Полузащитникът претърпя сложен първи сезон на " Герена ". Юношата на Ботев (Враца) стана " пробно зайче " за няколкото треньора, предхождащи Стоилов. При тях Анди играеше отбранителен халф, нападателен подобен, крило, централен нападател...А в един избран дуел даже за малко бе и централен бранител.
 Годината на Левски - завръщането на Мъри и огромните промени (част 2)
Годината на Левски - завръщането на Мъри и огромните промени (част 2)

" Сините " минаха през една от най-бурните години в цялата си клубна история

Последва и дълъг интервал, пъстър с травми, които несъмнено спираха темповете на неговото развиване.
 Снимка 554545
Източник:

Реално качествата на Краев се разпростряха едвам през тази акция. 191-сантиметровият халф взе присъединяване в 17 дуела за състезание, в които означи 1 гол и подаде за още един. Изигра общо 63% от цялото игрово време, а присъединяване му в попаденията на Левски е тъкмо 9%. Анди към този момент е футболист с основно " Ф ", осъзнал значимостта си в този нов " наследник " план. Именно от неговите изяви значително зависи положителната взаимовръзка сред защита и нахлуване. Наскоро Краев най-накрая се подложи и на интервенция от " футболна болест ", която ще го освободи от болките преди, по време и след мач.

ГЕОРГИ МИЛАНОВ - Класата бързо си личи

Пристигането му в Левски ненапълно беше изненада. Никой обаче не остана изненадан от едвам няколкото минути, които му бяха нужни, с цел да загатне своята голяма класа. Веднага внезапно се отличи по отношение на сегашния капацитет в " синия " състав. А несъмнено столичани имаха крещяща потребност от футболист с подобен профил. Лидер в средата на терена, с задоволително креативност и " топки ", с помощта на които да повежда своите сътрудници в сложните моменти. Това се видя най-много в дуелите с ЦСКА и Локомотив (Пд).
 Още един
Още един " наследник " младок на прага на изхода на " Георги Аспарухов "

Ето кой е той

От 8 август до 22 ноември Миланов се появи във всички вероятни турнирни мачове на Левски. В тях видяхме неговите скъпи умения да бъде потребен на няколко позиции в халфовата линия. В седем от мачовете беше в ролята на дясно крило - най-ползотворната за него с два гола и една асистенция, като атакуващ халф - 4 мача и 1 асистенция, както и централен полузащитник - 2 дуела и 1 голов пас.
 Снимка 554540
Източник:

Контузия възпря Миланов от присъединяване в последните четири дуела на Левски. Липсата му несъмнено се усети, което е и сигнала лампа за Стоилов, че Георги към момента няма съответна опция за стартовите 11. Доброто му показване се отразява и на неговата трансферна цена, която към този момент е 1,1 млн. евро.

МАРИН ПЕТКОВ - Младостта не е недостатък

Няма да бъде изненада, в случай че обявим Петков за най-хубавия млад футболист в България през 2021 година. Атакуващият халф съумя да се утвърди като значима част от титулярния състав на " сините ". Въпреки едвам 18-те си години, Марин потвърди, че може да противодейства на напрежението и да играе надалеч по-качествено, в сравнение с доста свои по-опитни сътрудници.
 Боян Йоргачевич: Няма нищо по-голямо и свято за българския народ и земя от нашия Левски
Боян Йоргачевич: Няма нищо по-голямо и свято за българския народ и земя от нашия Левски

Сърбинът с обръщение

Безспорно неговият най-силен мач през есента беше класиката над Пирин с 3:0. Тогава той означи две от попаденията в мрежата на " орлетата ". Разписа се и при откриващия дуел против Славия, който обаче бе изгубен с 1:2. Запомняща се ще остане и асистенцията му в дербито с Берое, когато показва изключителна техника на дребен периметър, след което подаде за гола на Билал Бари.
 Снимка 556024
Източник:

За момента Марин потвърждава, че може да бъде много потребен и на позицията дясно крило, макар номиналната му функционалност да работи като втори нападател. Напоследък се заприказва съществено, че интерес към Петков има и от редица италиански тимове.
 Мисия
Мисия " Оцеляване "

Редица тимове са в тежко състояние

БОРИСЛАВ ЦОНЕВ - Константната големина

Борислав Цонев е вторият най-резултатен състезател на Левски през този сезон. За 1301 минути в efbet Лига, №10 на " сините " означи пет гола и подаде за още два. Пропусна и два наказателни удара против Ботев (Враца), които можеха и да усилят неговия актив...
 Снимка 556030
Източник:

Още от миналия сезон Цонев се трансформира в извънредно значима част от построяването на левскарските офанзиви. Това не се промени и през тази акция. Последните няколко седмици не са от най-хубавите за плеймейкъра, само че и някак са незаслужени непрестанните спекулации, че клубът няма да продължи контракта му след края на сезона.
 Заслужават ли братя Цоневи мястото си в Левски?
Заслужават ли братя Цоневи мястото си в Левски?

Близнаците имат своите плюсове и минуси

Силните игри на Боби Цонев през есента му донесоха справедливо място и в националния тим на България.

БИЛАЛ БАРИ - Критиците му могат да замълчат

Мароканецът трябваше да преживее цунами от рецензии по собствен адрес. Наистина, кариерата му в Левски стартира под знака на " нулата ", а това несъмнено не се харесваше от почитатели и управление. Въпреки това, нападателят получи сериозен заем на доверие от Станимир Стоилов. В най-мрачните времена за Билал, Мъри съумя да му вдъхне нужното самочувствие и резултатите не закъсняха.

От 16 октомври до края на полусезона, Бари осъществя 8 попадения в 10 мача. В тези данни влиза и хеттрикът му за Купата против Септември (Симитли). Въпросните индикатори образно показват, че мароканецът към този момент е намерил пътя към съперниковата врата. И критиците му замлъкнаха...
 Снимка 557070
Източник:

Оттук насетне остава да задържи това положително равнище, с цел да бъде най-накрая общопризнат като титулярния централен нападател на Левски. Предстои му и съществено предизвикателство, защото на " Герена " се чака да дойде и негова конкуренция от Бразилия - стрелецът Велтон.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР