Отборът на Левски дава начало на футболния маратон на българските

...
Отборът на Левски дава начало на футболния маратон на българските
Коментари Харесай

Ще спрат ли адската жега и крепостта на АЕК подема на Левски

Отборът на Левски дава начало на футболния маратон на българските участници във втория прелиминарен кръг на Лига Европа против кипърския АЕК (Ларнака). Днес от 18:30 часа при доста топло време от 34 градуса, усещащо се поради влажността на въздуха като 38-39 градуса, играчите на Петър Хубчев стартират борбата си за идната фаза. Нещо, което е съществена цел на столичани. Домакините са любимци, имат по-опитни играчи, които през предишния сезон играха в груповата фаза на конкуренцията, в която даже изпревариха Лудогорец в крайното класиране на групата.

Родният гранд дойде със самочувствие и изясненост, че го чака тежък мач.
" Моите играчи постоянно са любимци. Няма значение от съперника ", решително разгласи Хубси, който желае да даде още повече мощ на футболистите си.
Левски започва с три победи, а в последния кръг приключи 0:0 с Етър във Велико Търново, само че заслужаваше повече успеха. Головата разлика 8:1 обаче демонстрира, че в отбора има напредък, макар неналичието на окомплектован състав в тези мачове.

Противникът бе подложен при жребия, има по-обигран състава, който е цялостен с испански играчи, а също така приема " сините " на новия си клубен стадион " АЕК Ларнака ", който е същинска цитадела в евротурнирите. След формалното разкриване на оборудването на 17 октомври 2016 година отборът на Иманол Идиакес е изиграл осем дуела от предварителните кръгове в Лига Европа, записал е седем победи и единствено едно тъждество в тях против Виктория Пилзен, като головата разлика е невероятна - 21:0. " Жълто-зелените " обаче са обезпокоени от българите, като съзнателно изтеглиха часа на мача да бъде по-ранен, с цел да е по-тежко на левскарите.
" Времето е доста топло. Имат малко преимущество, защото упражняват всеки ден на такова време, само че ще е топло и за двата отбора ", показа капитанът Живко Миланов, който има три трофеи на Кипър с АПОЕЛ (Никозия).

В последните часове на " Герена " най-сетне дойдоха мечтаното крило - Насиру Мохамед, както и център нападателят Найджъл Робърта, което няма по какъв начин да не радва някогашния селекционер на България. Ганаецът с шведски паспорт даже пътува с тима, като съвсем несъмнено ще дебютира за столичани. Поне такива са проектите на българския треньор. Пристигналият от Швеция състезател обаче изцяло обикновено няма да бъде в стартовите 11, където за първи път ще се озове новият таран Дени Алар.  Левски - Ружомберок 2:0 @@@
Австриецът не е подготвен за 90 минути, като към този момент изигра два мача за тима, в които вкара един гол против Ружомберок в дебюта си за клуба, преди тъкмо седмица. Той обаче ще води офанзивата за сметка на Станислав Костов, който не е напълно здрав.

На вратата още веднъж ще бъде Милан Миятович, макар завръщането в отбора на Николай Михайлов, който пропусна първите мачове заради контузия. Пред него в защита ще бъдат Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш и Иван Горанов. Кали Тиам, Мартин Райнов и Давиде Мариани ще работят зад Станислав Иванов, Паулиньо и Алар.

Левски ще търси оптимален резултат още в първия мач, защото има огромно предпочитание да се развива и пораства с по-бързи темпове, като клуб и тим. Няма да е елементарно, изключително, в случай че " сините " оставят напълно владеенето на топката на техничните и опитни испанци в състава на кипърците, които знаят чудесно да играят футбол, само че пък се усещат дискомфортно, когато против тях се играе нападателно и твърдо и на по-високи обороти. Хубчев е крепко стъпил на земята, като мисли мач за мач. Двубоят с Ботев (Пловдив) напълно го е не запомнил, съсредоточен е на 100% единствено против АЕК и търсене на успеха.

Левски е и против историята, защото български отбор не си е тръгвал с победа от Острова на Афродита. През сезон 1999/2000 " сините " направиха 0:0 във визитата си на АПОЕЛ (Никозия), след което победиха с 2:0 на " Герена " пред сериозна аудитория, каквато няма да има на реванша този път поради наказване, което пък лишава фактора домакинство на състава от София. Над 350 почитатели обаче ще викат на столичани в Кипър.
 Левски - Ружомберок 2:0 @@@

Левскарите записаха първа победа надалеч от " Георги Аспарухов " преди две седмици с 2:0 над Ружомберок в Словакия, като прекъснаха черната си серия от девет години без триумф в посещение. Тимът има серия от три следващи победи в Европа, поради и триумфа с 3:2 на Вадуц преди година, макар че отпадна. Най-голямата победна серия на " сините " зад граница е от пет триумфа сред 2002 година, и 2003 година. Статистиката не интересува Хубчев, който има за цел продължение напред в шампионата.

Това може да стане с доста разпределяне, гъстота, демонстрирана зрялост и самообладание пред противниковата врата. Късметът също би трябвало да бъде на страната на столичани, които имат преимущество да са в развой на възобновяване и промени на всевъзможни равнища, тимът е по-млад и има огромна жадност за победи. Това обаче би трябвало да бъде подплатено с показване на терена. Хубчев и неговите помощници знаят мощните и слабите страни на съперника, като готвят капан за кипърците, които са най-уязвими в отбранителен проект.

Наставникът на АЕК Иманол Идиакес засипа с похвали левскарите: " Те са доста добър тим, мощен в отбрана. От четири мача имат единствено един позволен гол. Давиде Мариани е моторът на отбора през този сезон, а също така са играли два мача повече от нас и са по-напред физически. Ще ни бъде извънредно мъчно и детайлите в двата сблъска ще решат крайния победител ".
Официалните срещи на АЕК са единствено двата дуела с молдовския Петрокуб от първия прелиминарен кръг, в които записа два триумфа с по 1:0.

АЕК: Тоньо, Труйолс, Мойсов, Гонсалев, Тете, Састре, Йоану, Тричковски, Хевел, Яну, Тюлемес,
ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко. Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо, Дени Алар
Съдия: Тиаго Мартинш (Португалия)
Стадион: " АЕК Арена "
Лига Европа 2 кръг, четвъртък 25 юли  АЕК Ларнака 18:30предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР