Отборът на Колорадо поведе с 3:0 успеха срещу Едмънтън във

...
Отборът на Колорадо поведе с 3:0 успеха срещу Едмънтън във
Коментари Харесай

Колорадо увеличи аванса си срещу Едмънтън във финала на Запад

Отборът на Колорадо поведе с 3:0 триумфа против Едмънтън във финалния плейоф в Западната конференция на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Колорадо победи Едмънтън с 4:2 като посетител в третата среща от серията и е единствено на една победа от класиране за огромния край за първи път от 2001 година.

Вратарят на гостите Павел Франкуз имаше основни изяви за триумфа и направи общо 27 спасявания, Валери Ничушкин означи два гола, а Мико Рантанен и Джей Ти Комфър прибавиха по един за Колорадо.

За домакините от Едмънтън се разписаха Конър Макдейвид и Райън Маклауд, като вторият изравни в третия интервал, преди Комфър и Рантанен да оформят крайното 4:2.

Четвъртият дуел от финалната серия на Запад в НХЛ е в понеделник в Едмънтън. Само четири тима в историята на лигата са правили поврат, когато са изоставали с 0:3. За последно това направи Лос Анджелис Кинг против Сан Хосе в първия кръг на плейофите през 2014 година.

Колорадо пък загуби Назем Кадри за остатъка от серията поради травма на дясната ръка. Назри имаше 6 гола досега в плейофите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР