Отборът на Катар ще има уникалната възможност да дублира титлата

...
Отборът на Катар ще има уникалната възможност да дублира титлата
Коментари Харесай

Катар - Йордания е финалът на Купата на Азия

Отборът на Катар ще има неповторимата опция да дублира купата си на Купата на Азия. Това стана допустимо, откакто отборът се наложи над Иран с 3:2 във втория полуфинал и си обезпечи правото да играе за трофея. Във финала за Купата на Азия в събота Катар ще играе против сензацията Йордания, който за първи път стига толкоз високо в шампионата при петото си присъединяване.

Тимът на Иран съумя да поведе още в четвъртата минута на мача. Тогава нападателят на Рома Сердар Азмун сподели страховит нюх в наказателното поле и с удар над главата си прати топката в левия ъгъл на вратата на Мершал Баршам.

Домакините от Катар съумяха да отговорят доста бързо. В 17-ата минута Ясем Абдулсалам стреля от границата на наказателното поле и след благополучен рикошет топката трансферира вратаря Алиреза Бейреванд.

Най-красивото осъществяване през първата част бе на Акрам Афиф от Катар, който със страховит удар в горния ляв ъгъл на вратата направи 2:1 за тима си.



Иран не се съобщи и изравни малко след подновяването на играта през втората част. Тимът завоюва правото да извърши дузпа, откакто съдията Ал Али от Кувейт прегледа видеозаписа на ВАР и реши, че бранител на домакините е играл с ръка в наказателното поле. Алиреза Яханбакш стреля в центъра на вратата и направи 2:2.

В 82-рата минута на мача Али Алмоез от катарския отбор спря пас Абдулазиз Хатем, обърна се майсторски и сви топката в долния десен ъгъл на вратата на Иран за 3:2.

В добавеното време на мача футболистът на Иран Шоя Калилзадех бе изпъден от терена с пряк червен картон. Съдията даде рекордните 13 минути продължения поради честите прекъсвания на играта.

В последните секунди на мача удар на капитана на Иран Яханбакш се отби в десния дирек, топката се разноски по голлинията и излезе в навън. Малко по-късно вратарят на Катар Баршам направи ужасно избавяне и оказа помощ на отбора си да се класира за финала.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР