Отборът на Хюстън Динамо от Мейджър-лигата на САЩ и Канада

...
Отборът на Хюстън Динамо от Мейджър-лигата на САЩ и Канада
Коментари Харесай

Американци привлякоха обещаващ поляк

Отборът на Хюстън Динамо от Мейджър-лигата на Съединени американски щати и Канада (МЛС) притегли с трансфер 24-годишния пoлски полузащитник Себастиан Ковалчик от Погон (Шчечин), като договорката влиза в действие неотложно.

Договорът е за година и половина, до декември 2024-а, само че има алтернатива за удължение за още два сезона - през 2005-а и през 2006-а. Решението за това принадлежи на клуба.
 Жейнов: МЛС е трамплин за Филип Кръстев към Европа, работя по трансфер на Марин Петков
Жейнов: МЛС е трамплин за Филип Кръстев към Европа, работя по трансфер на Марин Петков

Ето какво сподели

Ковалчик, който влиза в квотата за чужденци, има 157 мача за Погон (Шчечин) в полската Екстракласа. 24-годишният халф е играл единствено и само за Погон през цялата си кариера, която стартира от юношеската школа.

От 2014-а година той е част от мъжкия тим, като за този интервал е натрупал 186 мача и 19 гола във всички шампионати.

" Себастиан може да играе като външен полузащитник, а също по този начин и зад нападателя. Надяваме се да ни помогне във финала от нашия сезон, с цел да можем да се класираме за плейофите и да се преборим за Купата на Съединени американски щати ", съобщи генералният управител на отбора Пат Онстад в изказване и добави: За своите 24 години той има към този момент необикновен опит в професионалния футбол, в един от топ-клубовете на Полша, а също по този начин е викан и в националния тим на страната си ".

С Ковалчик в състава тимът от Шчечин приключи на 3-о място в Екстракласата на страната за поседните два сезона - през 2021 and 2022.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР