Отборът на Хърватия се класира за финала на купа Дейвис,

...
Отборът на Хърватия се класира за финала на купа Дейвис,
Коментари Харесай

Хърватия пречупи Джокович и компания и е на финал за купа "Дейвис"

Отборът на Хърватия се класира за финала на купа " Дейвис ", откакто се наложи с 2:1 победи над състава на Сърбия. Решаващ за крайния триумф на хърватите се оказа мачът на двойки, в който Никола Мектич и Мате Павич се оправиха със международния номер 1 Новак Джокович и Филип Краинович.

" Шахматистите " са единствено на крачка от това да завоюват шампионата за трети път в своята история след 2005 и 2018 година.

В дуелите на сингъл изненадата Борна Гойо победи Душан Лайович с 4:6, 6:3, 6:2. Гойо, който е номер 279 в международната класация, записа втори триумф против противник от топ 50. Той не се огъна след загуберния първи сет и направи впечатляващ поврат, с който хърватите поведоха.
Снимка: Reuters
Във втория мач водачът в международната класация Новак Джокович имаше проблеми с Марин Чилич, само че единствено в първия сет. Сърбинът избави 6 точки за пробив, с цел да затвори частта с 6:4. Вторият сет мина напълно под диктовката на Ноле, който даде единствено два гейма на противника си. Това беше 19-ата му поредна победа на сингъл в купа " Дейвис ".

Двубоят на двойки стартира с поделено превъзходство, макар че Мектич и Павич пропиляха 4 брейк пойнта във втория гейм. До 6:5 в интерес на хърватите нямаше нито един пробив. Тогава Джокович и Краинович поведоха с 30:0, само че позволиха поврат и изгубиха сета.
Снимка: Reuters
Това се оказа основно за изхода на целия дуел. Във втория съвет сръбската двойка съумя да завоюва единствено един гейм, а Джокович се ядоса и ритна сака си.

След триумфа на Мектич и Павич със 7:5, 6:1 Хърватия се класира за финала, където ще се изправи против спечелилия от конфликта сред Русия и Германия.

Балканското дерби в Мадрид беше изгледано онлайн и от звездата на " Реал " Лука Модрич.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР