Отборът на Хаас стана третият екип във Формула 1, който

...
Отборът на Хаас стана третият екип във Формула 1, който
Коментари Харесай

Магнусен с първи обиколки в новия болид на Хаас

Отборът на Хаас стана третият екип във Формула 1, който изкарва своя нов болид на пистата. Американският отбор стори това на „ Силвъсртоун “, където организира своя първи снимачен ден за годината.

Вчера, още веднъж на английското трасе, кино ден имаше и екипът на Ред Бул, който сходно на Хаас към момента не е показал формалния своя нов автомобил, а единствено неговата разцветка. За разликата от „ биковете “, които не демонстрираха хубави фрагменти на RB19 на пистата, от Хаас не криха доста VF-23, като те разгласиха фотография и видео по какъв начин Кевин Магнусен излиза от гаража. Освен Хаас и Ред Бул снимачен ден досега организира още и екипът на Алфа Ромео, който стори това през вчерашния ден, само че на испанската „ Каталуния “.

В последните години практиката тимовете да изполват един от позволените си снимачни дни преди началото на тестванията стана нормална, защото самите дни за тествания са доста лимитирани през всяка година. Преди старта на сезон 2023 екипите ще разполагат със единствено три дни за подготовка, като в тях те ще могат да разчитат на единствено един автомобил дневно.
 Ред Бул направи първи тест на RB19 Ред Бул направи първи тест на RB19
Това значи, че в случай че той се повреди тимът ще загуби скъпи минути или даже часове за събиране на данни, което пък ще го затрудни в началните стадии на сезона. Точно с цел да се избегне сходен сюжети отборите започнаха да организират по най-малко един снимачен ден още преди тестванията, в който да създадат по този начин наречения шейкдаун на своите нови коли.
 Алфа Ромео сподели новата кола в придвижване Алфа Ромео сподели новата кола в придвижване
В идващите дни се чака и останалите екипи на стартовата решетка да създадат своя първи за годината кино ден. В понеделник на „ Силвсъртоун “ ще бъде Уилямс, а във вторник Ферари ще бъде на „ Фиорано “. Почти несъмнено през идната седмица на „ Силвсъртоун “ ще се появят и отборите на Астън Мартин, Макларън и Уилямс, които ще показват своите коли тогава.

Снимки: twitter.com/HaasF1Team
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР