Отборът на Фрайбург се класира по възможно най-драматичния за полуфиналите

...
Отборът на Фрайбург се класира по възможно най-драматичния за полуфиналите
Коментари Харесай

Фрайбург удари Байерн като гост с дузпа в добавеното време и продължава към полуфиналите за Купата

Отборът на Фрайбург се класира по допустимо най-драматичния за полуфиналите в шампионата за Купата на Германия, откакто победи с 2:1 като посетител Байерн Мюнхен с гол от дузпа оттатък добавеното време на срещата.

По този метод момчетата на Кристиан Щрайх записаха исторически първи триумф при аудиенция на " Алианц Арена " и за втори следващ сезон мечтаят за трофея от конкуренцията, откакто преди година бяха спрени на финала от състава на Република България Лайпциг.

За Байерн Мюнхен пък това е трета поредна акция, в която отбора не съумява да стигне даже до полуфиналите в шампионата.

Двубоят стартира чудесно за момчетата на Томас Тухел, които откриха резултата в 19-а минута, когато Йосуа Кимих центрира от ъглов удар, а в наказателното поле Дайот Упамекано с глава прати топката във врата на гостите за 1:0.

Отговорът на Фрайбург обаче не закъсня и в 27-та минута Николас Хьофлер възвърне паритета след ужасно осъществяване от отдалеченост, което остави беззащитен Ян Зомер.

След почивката и двата отбора потърсиха второ попадение, като най-близко бяха " баварците " в 62-а минута, когато Бенжамен Павар стреля с глава, а топката кацна върху напречната греда.

И тъкмо когато всичко отиваше към продължения гостите проведоха офанзива, която приключи с удар към вратата на Байерн, който обаче бе спрян с ръка от Джамал Мусиала и по този начин Фрайбург получи правото да извърши дузпа. С отговорността да стреля се нагърби Николас Хьофер и не сбърка, пращайки своя отбор към полуфиналите в конкуренцията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР