Отборът на Фрайбург постигна изключително престижна победа над един от

...
Отборът на Фрайбург постигна изключително престижна победа над един от
Коментари Харесай

Фрайбург удари сериозно по амбициите на Халанд и Борусия Дортмунд

Отборът на Фрайбург реализира извънредно влиятелна победа над един от претендентите за купата в Германия Борусия Дортмунд с 2:1. В мача от втория кръг на Бундеслигата „ жълто-черните “ изоставаха с два гола след попадения на Винченцо Грифо в 6-ата и на Роланд Шалай в 53-ата минута. Яник Кейтел си означи автогол в 59-ата минута, с което даде вяра на гостите, които обаче по този начин и не съумяха да се доберат най-малко до точката.

Тимът на Марко Розе контролираше дуела през по-голямата му част, като имаха 76% притежаване на топката и множеството удари, само че по този начин и не убедиха с играта си.

Домакините откриха резултата още в шестата минута, когато Винченцо Грифо извърши по необикновен метод директен свободен удар от към 30 метра, като топката се удари в десния непряк дирек на Грегор Кобел и влетя в мрежата му – 1:0.

Дортмунд можеше да изравни в 32-ата минута, само че халфът Джуд Белингам стреля в гредата, а секунди по-късно при последвалата офанзива за противника Ву-Йонг Джеонг пропусна от няколко метра.

Фрайбург удвоиха преднината си в 53-ата минута, когато се разписа Роланд Шалай. Топката беше центрирана отляво в наказателното поле, където Лукас Хйолер смъкна за Шалай, който се разписа.

Шест минути по-късно Борусия понижи след автогол. Топката бе центрирана отдясно и Белнгам протегна крайник, само че Яник Кейтел го изпревари и в опита си да му попречи, си означи автогол – 2:1.

След това шансове за Борусия имаха Белингам и Мален, само че те по този начин и не съумяха да убедят, че заслужават да стигнат до равенството.

С този триумф Фрайбруг излезе краткотрайно на втората позиция с 4 точки, до момента в който Дортмундостава пети с 3 пункта в актива си. В идващия кръг Фрайбруг гостува на Щутгарт, до момента в който „ вестфалци “ одобряват Хофенхайм.

Tuesday: Dortmund lose the German Super Cup to Bayern Munich

Saturday: Dortmund are losing 2-0 to Freiburg in the Bundesliga
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР